Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost domaćin kvalifikacija za Kup

event 15.09.2022.

Naš će klub biti domaćinom jedne od ukupno dvije kvalifikacijske ili polufinalne skupine Hrvatskog kupa za godinu 2023.  Naime, u sjedištu Hrvatskog vaterpolskog saveza ždrijebom su određene skupine kvalifikacija za ovo natjecanje, a Mladost je domaćin skupine B. U novoj sezoni nadmetanja Hrvatskog kupa uvedena je novost. Finalisti prošlog izdanja Hrvatskog kupa, Jadran i Jug […]

Naš će klub biti domaćinom jedne od ukupno dvije kvalifikacijske ili polufinalne skupine Hrvatskog kupa za godinu 2023.  Naime, u sjedištu Hrvatskog vaterpolskog saveza ždrijebom su određene skupine kvalifikacija za ovo natjecanje, a Mladost je domaćin skupine B.

U novoj sezoni nadmetanja Hrvatskog kupa uvedena je novost. Finalisti prošlog izdanja Hrvatskog kupa, Jadran i Jug AO stekli su pravo izravnog sudjelovanja na završnom turniru četiri najbolja sastava. To nadalje znači da će se samo pobjednici polufinalnih skupina plasirati na Final Four Kupa.

Domaćini skupina su određeni temeljem plasmana u prošlosezonskom izdanju Prvenstva Hrvatske, pa je tako bilo unaprijed znano da su nositelji, a time i domaćini skupina trećeplasirana Mladost i četvrtoplasirani Solaris. Ždrijebom je odlučeno da je nositelj skupine A šibenski klub, a skupine B, naša Mladost. Daljnjim su ‘izvlačenjem’ kuglica određeni svi sudionici skupina.

Skupina A – Solaris, Primorje EB, KPK, OVK POŠK

Skupina B – Mladost, Mornar BS, Medveščak, Zadar 1952

Do 24. rujna su još otvorene mogućnosti za prijave za nastup u kvalifikacijama i ostalih klubova, koji to požele i koji će u tom slučaju redoslijedom biti razvrstane po skupinama.

Termini polufinalnih skupina Hrvatskog kupa su od 21. do 23. listopada u Šibeniku odnosno Zagrebu, dok će se završni turnir odigrati 9. i 10. prosinca 2022.