Posjeti HAVK Mladost web-shop
Pobjeda nad splitskim Jadranom

Mladostaški juniori u polufinalu!

event 27.01.2023.

Juniorska momčad Mladosti koju vodi trener Hrvoje Hrestak, plasirala se u polufinale Prvenstva Hrvatske ovog uzrasta, a koje se igra u Dubrovniku! Izravna je to posljedica pobjede mladostaša u 3. kolu A skupine državnog prvenstva u Gružu nad Jadranom iz Splita 14:10

Ovom pobjedom, naši su juniori osvojili prvo mjesto u skupini, te se time izravno plasirali u polufinale koje je na rasporedu u subotu navečer. Zasad je znano da će Mladost polufinalnu utakmicu odigrati u subotu (28. siječnja) od 19.40 sati, a suparnika će doznati tijekom subotnjeg prijepodneva odnosno nakon četvrtfinalne utakmice.

Mladost je nakon remija u četvrtak, u 1. kolu s Mornarom BS (9:9), pa onda visoke pobjede (16:4) u 2. kolu protiv POŠK-a 1937 (petak ujutro), u sraz s Jadranom ušla s vrlo jednostavnom spoznajom. Za osvajanje prvog mjesta i ulazak u polufinale, našim je mladićima nužno trebala pobjeda jer su u tom trenutku imali 4 boda, a Jadran dva više odnosno 6.

Hrestakova je momčad odigrala vrlo dobru, štoviše i odličnu utakmicu u kojoj je suparnik uspio samo jednom kratko izjednačiti, na samom početku utakmice (1:1). Sve ostalo je proteklo u znaku naših juniora. Uostalom, nakon nepunih šest minuta igre Mladost je već ostvarila visoko vodstvo (4:1) zaslugom golova Mihaljevića, Bušića, Fajkovića i Bakarića. Na koncu prve četvrtine je bilo 5:2 za Mladost. 

Sredinom druge dionice se Jadran primaknuo na gol zaostatka (5:4), priprijetio povratkom u susret, ali tada slijede tri uzastopna pogotka (Bušić, Mihaljević i Bučević) za vodstvo 8:4 nakon druge četvrtine.

To nije bilo najveće vodstvo jer ono je ostavljeno za treću dionicu u kojoj su juniori našeg kluba povećali i na čak 7 golova razlike (12:5), koliko je bilo dvije minute prije kraja treće četvrtine. Već je tada bilo jasno da će mladi Žapci do punog bodovnog plijena, osvajanja prvog mjesta u skupini i izravnog plasmana među četiri najbolje momčadi juniorskog državnog prvenstva.

Strijelci za Mladost bili su – Jan Bušić 5 golova, Dominik Obuljen 3, Bartul Bučević i Jakša Zaratustra Mihaljević po 2 gola odnosno po 1 pogodak Mislav Bakarić i Amar Fajković.

U drugoj utakmici 3. kola A skupine, Mornar BS je pobijedio POŠK 1937 s golom razlike, 9:8.

Konačan poredak skupine A: Mladost 7, Jadran 6, Mornar BS 4 i POŠK 1937 bez boda.

U B skupini se nadmeću Jug AO, Zadar 1952, KPK i Primorje EB.

Podsjetimo – subotnje utakmice polufinala juniorskog Prvenstva Hrvatske, kao i sve nedjeljne susrete zadnjeg dana, odlučujućeg za konačan poredak, bit će moguće pogledati i u streaming-prijenosu na You Tube kanalu Hrvatskog vaterpolskog saveza.