Posjeti HAVK Mladost web-shop
Krenuti jednim novim smjerom

Veliki koraci Mladosti za budućnost

event 01.03.2023.

Prošlogodišnjim redizajnom klupskog amblema i novim vizualnim identitetom, Mladost je krenula u realizaciju nove strategije koja bi osvajaču sedam naslova Lige prvaka trebala osigurati održivost i stabilnost poslovanja, uz kontinuitet sportskih uspjeha na svim razinama

Mladost budućnosti – sažetak je četverogodišnje klupske strategije čijom provedbom bi se Mladost istaknula u natjecateljskom i komercijalnom smislu.

– Ideja je da na bogatoj tradiciji sportskih uspjeha Mladosti, ali i samog značaja vaterpola kao našeg najuspješnijeg nacionalnog momčadskog sporta, krenemo jednim novim smjerom – istaknuo je Luka Jakovčev, izvršni direktor Kluba.

Fokus je kako navode u Mladosti, u izgradnji snažnog kolektiva koji se temelji na sportskoj i akademskoj izvrsnosti svih sportaša. Tako je pokrenut proces osnivanja sportske Akademije kluba, koja kroz stručni, kondicijski, nutricionistički te pedagoško-psihološki pristup želi stvoriti jedinstvene metode rada s mladim sportašima.

– Akademija će, kroz četiri temeljna stupa; akademska i sportska izvrsnost, uključivost i ravnopravnost, omogućiti djeci zdravo i natjecateljsko okruženje, brinuti se o njihovom razvoju i pratiti ih u njihovoj sportskoj i akademskoj karijeri. Krajnji cilj je izgradnja homogene mreže alumnija Mladosti – budućih lidera koji će i nakon završetka vaterpolo karijere pronaći dodatni volonterski angažman u upravi Kluba i svojim stečenim znanjem i iskustvima pomoći u radu Mladosti – najavio je predsjednik kluba, dr. Mladen Miškulin.

Isto tako, osnovana je i platforma MladostEDU, a odnosi se na dodatne nesportske edukacijske aktivnosti koje Klub u sklopu akademije omogućava njenim polaznicima. Posebno osmišljeni programi i aktivnosti pružaju mladima priliku za dobivanje praktičnih znanja i vještina koje ne mogu dobiti kroz redovnu naobrazbu, a pomažu im proširiti horizonte i steći dodatna iskustva i interese. Kroz MladostEDU, Klub je dosad održao pet edukacija, i to iz područja robotike, financijske i digitalne pismenosti te zdrave prehrane. Dodatno, cijeli taj sportsko-obrazovni proces će biti digitaliziran kroz uvođenje jedinstvene klupske aplikacije. HAVK Mladost tako postaje prvi sportski klub koji roditeljima omogućava praćenje razvoja djeteta, dok članovima kluba osigurava komunikaciju sa zajednicom i jednostavnije upravljanje kalendarom treninga i natjecanja.

-Digitalizacija je ključni segment u našoj strategiji. Želimo sportašima i njihovim roditeljima pružiti jednostavan i interaktivan uvid u razvoj i napredak, ali i poboljšati komunikacijske procese u Klubu.

Jakovčev još navodi i da Klub posljednjih godinu dana intenzivno radi i na tržišnom pristupu, gdje se osim razvoja klupske opreme, a koji je započeo u suradnji s Udrugom Kamensko i proizvodnjom zimskih kapa, također radi i na razvoju oglasnih mogućnosti za komercijalne partnere. 
– Prikupili smo sve relevantne izvještaje o gledanosti, angažmanu korisnika na društvenim mrežama i posjetiteljima naših utakmica. Smatramo da su brojke jako dobre i da možemo ponuditi jako dobru vidljivost našim partnerima. Dodatno, Klub ima i svoj produkcijski tim, pa našim partnerima nudimo full service pristup u kreiranju i realizaciji oglasnih kampanja – zaključuje Jakovčev.

Ovo su samo neke od novina koje Žapci pokreću u narednom periodu. Uz konsolidaciju kluba, vrijeme je za nove iskorake kako u sportskom tako i poslovnom smislu. Na bazenu uz Savu krenulo je jedno novo razdoblje.