Posjeti HAVK Mladost web-shop
Završena grupna faza

Mlađi juniori u četvrtfinalu Kupa

event 27.09.2024.

Petak je u Zadru bio drugi, ali i posljednji dan nadmetanja unutar skupina na završnom turniru Hrvatskog kupa za mlađe juniore

Naši su mladići ovog dana odigrali dvije utakmice. Prvo su izgubili minimalno od Solarisa 10:11 (1:2, 5:2, 0:4, 4:3) u utakmici silnih preokreta. Žapci su u poluvremenu vodili 6:4, da bi nakon treće dionice bilo 8:6, ali za Šibenčane. Žapci su dobili zadnju dionicu, ali ne dostatno za više od tijesnog poraza.

Strijelci za Mladost bili su Josip Petar Malešević i Andrija Čolović po 3, Matej Šorić 2, te po jedan pogodak Ivan Maglica i Petar Erenda.

U drugom susretu dana, u 3. kolu donekle slična utakmica, samo je ovog puta epilog po naš klub bio bolji. Mladi Žapci su pobijedili bojim izvođenjem peteraca 14:13 (5:2, 1:4, 3:2, 0:1 – 5:4).
Već iz praćenja rezultata tijekom prve dvije četvrtine očite su bile oscilacije kod obiju momčadi. Jadran je bio taj koji je u zadnjoj četvrtini iznudio raspucavanje peteraca do pobjednika, a to su na kraju bili naši igrači.

Strijelci za Mladost bili su – Ivan Maglica 3, Petar Erenda i Andrija Čolović po 2, te Matej Šorić i Roko Bolanča po 1 gol.

Mladostaši su ovime osvojili drugo mjesto u skupini iza Jadrana, a to dalje znači da će mali mladostaši u subotu u tzv. lažnom četvrtfinalu igrati protiv trećeplasiranog iz B skupine.