Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prvo kolo Euro kupa

Poraženi u Szolnoku

event 10.10.2024.

Nije nam dobro počeo Eurokup. U 1. kolu naše C skupine, u mađarskom gradu Szolnoku istoimeni je domaći prvoligaš svladao našu momčad boljim izvođenjem peteraca 18:17 (3:3, 4:2, 4:4, 2:4 – 5:4 5m)

U početku je slutilo na dobro, s našim vodstvom 2:0 i 3:1, istina i uz neiskorišteni peterac Harkova. Brzo je stigla kazna jer su Mađari izjednačili do kraja prve četvrtine na 3:3.

U drugoj dionici je Mladost vodila dvaput golovima Luke Bukića (4:3 i 5:4), ali domaćin nije dopuštao rezultatsko odvajanje. Dapače, baš je Szolnok bio taj koji se u drugoj polovici druge četvrtine odvoji ona više od pogotka razlike. U poluvremenu je rezultat bio 7:5 za domaćina.

Dva gola razlike ostala su i u trećoj četvrtini (11:9 za mađarski sastav), da bi odličnim početkom zadnje dionice Mladost izjednačila (Bašić iz peterca, te Josip Vrlić iz kontre koju je ‘povukao’ Bašić). Szolnok je još jednom došao do prednosti (12:11), na što su golovima s desne strane odgovorili Vukičević za 12:12 i Harkov na dodavanje Bašića, 13:12.

No, u zadnjoj minuti i zadnjem napadu domaćina, isključeni su u istoj akciji bila dvojica Žabaca (Mislav Vrlić i Andrija Bašić), što je Szolnok iskoristio a poravnanje, 13:13.

U raspucavanju peteraca, svih 5 izvođača domaćina su bili precizni, baš kao i prva četiri naša, ali nažalost zadnji pucač, Franko Lazić je poslao loptu preko gola.

Strijelci za našu momčadi bili su – Luka Bukić 3, Andrija Bašić 2, Konstantin Harkov 2, Ivan Buljubašić 1, Mislav Vrlić 1, Josip Vrlić, Ante Vukičević 1, Franko Lazić 1.

Sljedeću utakmicu u Eurokupu Mladost će odigrati doma za tjedan dana, 17. listopada kada nam uz Savu stiže jaki Recco s trenerom Sandrom Suknom.