Posjeti HAVK Mladost web-shop
Drugo kolo Eurokupa uz Savu

Derbi prvaka na Savi

event 16.10.2024.

Pred nama je super-zanimljiv, potencijalno vrlo atraktivan, a nedvojbeno visokokvalitetan susret na našem bazenu uz Savu

Ovog četvrtka, u sklopu 2. kola C skupine Eurokupa, u Zagreb nam, u goste dolazi Pro Recco. Klub koji ne treba posebno predstavljati. Dovoljno je reći – 11 naslova prvaka Europe. No dobro, prvi klub odmah iza Đenovljana je baš Mladost – 7 naslova najboljeg na kontinentu. Sveukupno, na zagrebačkim će bazenu u četvrtak biti čak 18 naslova prvaka Europe. Uistinu, nikad više u povijesti. Kada je zadnji put Pro Recco gostovao u Zagrebu (listopad 2019. u Ligi prvaka, trener je bio Ratko Rudić), tada je talijanski sastav imao ‘samo’ 8 naslova. Zato je ova utakmica sigurno najtrofejnija u povijesti vaterpola u Hrvatskoj.

No, ako i ostavimo povijest po strani, utakmica pred nama je sigurno najzanimljiviji susret, derbi cijelog 2. kola Eurokupa, ne samo u našoj C skupini. U njega suparnici ulaze s različitim raspoloženjima.
Pro Recco s našim trenerom Sandrom Suknom, lagano je i visoko slavio u 1. kolu protiv njemačkog Duisburga (19:8). Mi smo pak izgubili nesretno-nespretno, petercima u Szolnoku od istoimenog domaćina (18:17).
Nedugo potom, slijedio je i poraz u Premier ligi, te promjena trenera.

  • Kao i uvijek, važno je svesti utakmicu na malo golova, pokazati nužno čvrstinu u obrani. Suparnik se mora silno namučiti, potruditi, izmoriti jer kada se tako odigra onda i oni najbolji nisu više u najboljem izdanju, kada vam je puls visok – najavljuje Hrvoje Hrestak koji će s klupe povesti Žapce u borbu s moćnim talijanskim prvakom, te nastavlja.
  • Sigurno da je jedna od njihovih glavnih snaga američki centar Hallock. On im sjajnim držanjem linije 2 metra otvara više opcija u napadu.

Šteta je doduše što će naša momčad imati za ovu utakmicu jednu bitnu kariku manje u rotaciji, baš na mjestu braniča. Ozljeda Ivana Buljubašića je takva da on neće biti spreman za susret protiv Pro Recca.

Kapetan Ante Vukičević o talijanskom je suparniku naglasio.

  • Pro Recco je jedan od favorita Eurokupa, a vjerujem da bi bili i favoriti za plasman na Final Four Lige prvaka, da su se za to natjecanje prijavili. Time sam već dosta rekao o kakvom se suparniku radi. Mi smo se za ovu utakmicu pripremali radeći na nekim jednostavnim taktičkim zadacima, jasno pogledali Pro Recca. Meni je žao što se ovakva situacija dogodila i što početak sezone nije bio dobar. Imali smo i nekih pehova. Svi mi znamo kakav je Mladost klub i što se u njoj traži. Ovo nam je sada nama svima poticaj, motiv više da se trgnemo kako bi svaki ponaosob dao što više od sebe, kako bi izgledali i igrali bolje, a onda će sigurno doći i takvi rezultati.