Posjeti HAVK Mladost web-shop
Preuzimanje klupe

Igor Milanović preuzeo vođenje Žabaca

event 20.10.2024.

Od ponedjeljka, 21. listopada Igor Milanović je i službeno preuzeo dužnost trenera prve momčadi HAVK Mladosti

Točno je kako je vrlo brzo nakon raskida suradnje s prijašnjim trenerom Damirom Vincekom, već uspostavljen kontakt i dogovorom s Igorom Milanovićem o preuzimanju momčadi Mladosti. Činjenica je i da je novi trener uostalom i došao u Zagreb još u četvrtak, 17. listopada i promatrao utakmicu 2. kola Eurokupa, Mladost – Pro Recco, a dva dana kasnije i dvoboj Mladost – Primorje EB.
No, od ovog ponedjeljka je gospodin Igor Milanović i službeno postao trenerom prve momčadi HAVK Mladosti.

Igor Milanović je jedna od legendi europskog i svjetskog vaterpola, jedan od najvećih igrača u povijesti ovog sporta, član Kuće slavnih vodenih sportova u Fort Lauderdaleu (Florida, SAD) od 2006. godine. U prebogatoj igračkoj karijeri, izdvojimo dva olimpijska zlata (Los Angeles 1984. i Seoul 1988.), dva naslova svjetskog prvaka (Madrid 1986. i Perth 1991.), kao i jedan naslov prvaka Europe (Atena 1991.) uz još tri srebra s kontinentalnih prvenstava (Sofija 1985., Strasbourg 1987. i Bonn 1989.).

No, Igor Milanović ima i dojmljiv trenerski životopis u kojem osobito sjaje dva naslova klupskog prvaka Europe. Bilo je to s Partizanom 2011. i Pro Reccom 2015. U trenerskoj je karijeri vodio uz spomenute dvije momčadi, još i sastave Galatasaraya, Crvene zvezde, Novog Beograda i Olympiacosa.

Međutim, postoji i davna, ali trofejna poveznica našeg novog trenera i HAVK Mladosti. Igor Milanović je 1989. godine kao igrač došao u Mladost, te ovdje ostao do 1991. U tom je razdoblju sa Žapcima osvojio jedan naslov prvaka Europe (1990.), kao i po jedan trofej europskog Superkupa, zatim Mediteranskog kupa, kao i naslov prvaka tadašnje države.
Nadamo se da je Milanovićev povratak na Savu ujedno i nastavka trofejne veze s Mladosti.

Igore, dobro nam došao ili dobro nam se vratio u Mladost!