Posjeti HAVK Mladost web-shop

Štritof:”Nadam se našoj pobjedi”

event 31.03.2017.

Polufinale final 4 turnira Regionalne lige između Mladosti i Jadrana HN igra se 31.3. s početkom u 20:15. Trener Ratko Štritof poveo je svoje Mladostaše autobusom dan ranije u Dubrovnik gdje ih većeras očekuje polufinale Regionalne lige protiv crnogorskog Jadrana HN. Poveo ih je sa željom da naprave korak više od prijašnjih sezona te izbore […]

Polufinale final 4 turnira Regionalne lige između Mladosti i Jadrana HN igra se 31.3. s početkom u 20:15.

Trener Ratko Štritof poveo je svoje Mladostaše autobusom dan ranije u Dubrovnik gdje ih većeras očekuje polufinale Regionalne lige protiv crnogorskog Jadrana HN. Poveo ih je sa željom da naprave korak više od prijašnjih sezona te izbore nastup u finalu.
Na konferenciji za medije dan uoči turnira Štritof je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim učinkom njegove mlade zagrebačke momčadi:
Ovogodišnja liga je bila dosta izjednačena jer se do dva kola prije kraja nije znalo tko će se plasirati na Final four. Što se Mladosti tiče za sada ide sve prema planu. Igrali smo finale Kupa Hrvatske čime smo napravili korak naprijed u odnosu na lani, i plasirali se na Final four Regionalne lige, što je po meni odličan rezultat. Sa sutrašnjim protivnikom Jadranom upisali smo poraz u Igalu i pobjedu u Zagrebu, ali sutra će to biti jedna nova priča. O prognozama ne bih, ali nadam se dobrom vaterpolu i našoj pobjedi
Momčad Jadrana također je napravila korak više od prošle sezone. Drugom mjesto na kraju regularnog dijela je stepenica više jer su godinu prije gledali u leđa Jugu i Primorju u ligaškom dijelu. U ovoj sezoni Mladost i Jadran sastali su se dva puta i oba sastava upisala su po jednu pobjedu.
Još tamo u studenom prošle godine Jadranaši su na svom bazenu rezultatom 11:7. Poveli su Žapci 1:0, ali onda je uslijedila nevjerojatna serija domaćina od čak 9:0. Do kraja susreta Mladostaši su se ipak malo trgnuli te smanjili prednost za pristojan poraz.
Prije nešto manje od mjesec dana Novljani su gostovali u Zagrebu i skoro da je sredina utakmice još jednom bila kobna za Mladostaše. Na kraju druge četvrtine vodili su Mladostaši 5:2, da bi u samo 5 minuta nastavka serijom 5:0 Jadran preokrenuo rezultat. Ovog puta Žapci nisu dopustili potpuni slom te su se vratili u utakmicu i slavili sa 9:7.
U polufinalu Mladostaši moraju odigrati jednu od svojih najboljih utakmica u sezoni. Protivnik je izvrsna momčad za koju Štritof kaže:
Jadran ima kvalitetne i brze igrače i kontra im je jako oružje. Dobro su fizički pripremljeni te su jako uigrana ekipa
Držimo fige našim mladićima i bodrimo ih da naprave još jedan dobar rezultat. Za sve koji nemogu biti u Dubrovniku, utakmicu mogu pratiti slikom u živo na tv kanalu Arena sport 1.