Posjeti HAVK Mladost web-shop

Damjanić:”Na dobrom smo putu sanacije kluba”

event 25.01.2018.

U vikendu koji je pred nama Regionalna liga ulazi u svoju drugu polovinu. Mladost gostuje u Budvi, a direktor kluba Milorad Damjanić osvrnuo se na prvi dio sezone te najavio nastavak. Na polovini Lige Mladost drži drugo mjesto uz jedan poraz (Jug), jedan remi (Jadran HN) te 7 pobjeda. Pozicija je to svakako s kojom […]

U vikendu koji je pred nama Regionalna liga ulazi u svoju drugu polovinu. Mladost gostuje u Budvi, a direktor kluba Milorad Damjanić osvrnuo se na prvi dio sezone te najavio nastavak.

Na polovini Lige Mladost drži drugo mjesto uz jedan poraz (Jug), jedan remi (Jadran HN) te 7 pobjeda. Pozicija je to svakako s kojom su svi u klubu zadovoljni pa tako i direktor Damjanić:
Prvi dio u TRVL odigrali smo dobro. Nismo imali velikih oscilacija u igri. Odigrali smo nekoliko jako dobrih utakmice od kojih bi istaknuo pobjedu nad Partizanom u Beogradu“.

U sljedećih 9 kola ekipa želi obraniti drugo mjesto i izboriti nastup na final 4 turniru. Gdje vidite mogućnost za napredak?
“Moramo još puno raditi na igri sa igračem manje te moramo popraviti napad na zonsku obranu. Momci su dobro pripremljeni i jako dobro plivamo tijekom cijele utakmice.”

Da li je Uprava kluba pred igrače stavili ciljeve za nastavak sezone?
Nismo igračima postavili striktne ciljeve, ali svakako želimo ući u final 4 Regionalne lige te finale Prvenstva Hrvatske.”

Klub je već neko vrijeme u teškoj financijskoj situaciji. Čini se kako stvari polako idu na bolje. “Miki” sa optimizmom gleda na vrijeme koje dolazi:
Situacija u klubu je dosta teška, ali to sam i najavljivao. Znamo da nam je Grad glavni sponzor, a plan i program javnih potreba za 2018.g usvaja se u veljači. Međutim mi do tada moramo funkcionirati. U 2017.g vraćen je značajan dio dugova uz redovito ispunjavanje svih tekućih obaveza.”

Žapci u subotu igraju u Budvi. Što možemo očekivati od te utakmice?
“BBudva je teško gostovanje. U međuvremenu su se pojačali s dva igrača, ali unatoč tome ja očekujem našu dobru igru i pobjedu.”

U Hrvatskoj su trenutno na rasporedu Prvenstva Hrvatske u mlađim kategorijama. Kakva su Vaša očekivanja u tim natjecanjima?
Svakako da Mladost na PH u mlađim kategorijama teži medaljama. Naglašavam da naše mlađe kategorije imaju veliku važnost u razvoju mladih igrača te njihovo uključivanje u prvu ekipu što godinama i uspješno radimo. Imamo puno igrača u svim reprezentativnim selekcijama što dovoljno govori da smo na dobrom putu sanacije kluba koji svoje igrače crpi iz pomlatka.”

Poželimo Direktoru i svim ljudima u klubu da nastave putem koji su krenuli, kako bi se Mladost brzo vratila na sam vrh hrvatskog i europskog vaterpola.