Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost slavila u Budvi

event 27.01.2018.

U 10. kolu Regionalne vaterpolo lige Mladost je pobjedila domaću Budvu rezultatom 8:7 (1:2, 2:0, 2:2, 3:3) u tvrdoj i neizvjesnoj utakmici te na taj način učvrstila svoju poziciju broj 2 na tablici RVL. Iz Budve se stručni stožer i igrači Mladosti vraćaju kući pjevajući. Osvojena su tri boda na gostovanju u Budvi, koje su […]

U 10. kolu Regionalne vaterpolo lige Mladost je pobjedila domaću Budvu rezultatom 8:7 (1:2, 2:0, 2:2, 3:3) u tvrdoj i neizvjesnoj utakmici te na taj način učvrstila svoju poziciju broj 2 na tablici RVL.

Iz Budve se stručni stožer i igrači Mladosti vraćaju kući pjevajući. Osvojena su tri boda na gostovanju u Budvi, koje su u klubu apostrofirali kao jednu od težih utakmica u ovom dijelu sezone. Utakmica je bila vrlo neizvjesna čitavo vrijeme uz početnu prednost domaćina, 1:0 i 2:1. U prvoj četvrtini Žapcima je glavu iznad vode držao večeras sjajni Marcelić sa svojih 5 obrana (do kraja utakmice ih je sakupio 12). U nastavku u višu brzinu ubacuju i ostali igrači, pa nakon dvostrukog isključenja igrača Budve, Pavo Marković izjednačuje na 2:2. Centri Paškvalin i Radu su u večerašnjoj utakmici radili su velike probleme domaćinima i natjerali Budvane na 11 osobnih grešaka (6 na Paškvi i 5 na Raduu). Njih se dvojica nisu upisali u strijelce, ali imaju veliki udio u ovoj pobjedi.
Nakon vodstva Mladosti od 3:2, Budva preokreće rezultat na 4:3 sredinom 3. četvrtine, ali do kraja tog dijela utakmice Trush i Miloš vraćaju prednost na stranu Žabaca. Slijedi još jedno izjednačanje Budvana, a onda Marković i Bašić odvode Mladost na 2 gola razlike, što je bilo dovoljno za pobjedu Mladosti.
Osim spomenutih Marce i centarskog dvojca, valja istaknuti učinak Zovića, Bašića i iskusnog Markovića koji su svaki postigli po 2 gola, te Trusha i Miloša s jednim golom.
Izjava trenera Bajića na kraju utakmice:
Tvrda, teška i nervozna utakmica u kojoj smo igrali borbeno s kvalitetnom pozicionom obranom. Marcelić je bio odličan na golu, kao i Kralj kod naših protivnika. Nama je ova pobjeda izuzetno važna jer je izborena na tradicionalno teškom i “vrućem” gostovanju kod ekipe koja je bila možda i najaktivnija u zadnjem prijelaznom roku.
Ovom pobjedom Mladost je učvrstila poziciju na tablici s 5 bodova više od Jadrana HN. U slijedećem kolu Mladost dočekuje Partizan.
Budva_Mladost_3