Posjeti HAVK Mladost web-shop

Poraz ml. kadeta na Kantridi

event 19.06.2019.

Unatoč porazu od Primorja EB rezultatom 12:10 (5:4, 2:0, 3:3, 2:3), mlađi kadeti Mladosti osigurali su nastup na finalu Kupa Hrvatske koje je na rasporedu od 18.-21. srpnja. U lijepom predvečernjem ugođaju otvorenog plivališta Kantrida mlađi kadeti Primorja i Mladosti odmjerili su snage u posljedenjem kolu kvalifikacija za Kup RH. Kao i prije tri dana […]

Unatoč porazu od Primorja EB rezultatom 12:10 (5:4, 2:0, 3:3, 2:3), mlađi kadeti Mladosti osigurali su nastup na finalu Kupa Hrvatske koje je na rasporedu od 18.-21. srpnja.

U lijepom predvečernjem ugođaju otvorenog plivališta Kantrida mlađi kadeti Primorja i Mladosti odmjerili su snage u posljedenjem kolu kvalifikacija za Kup RH. Kao i prije tri dana na Sveticama, bila je to zanimljiva vaterpolo utakmica. Mladost je povela na samom početku susreta golom Bučevića, da bi Primorje zabilo 4 gola u nizu. Do kraja prve četvrtine igrači trenera Štritofa uspijevaju smanjiti prednost domaćina na 5:4 s dva gola Mardešića i jednog kapetana Padre. U drugoj četvrtini postava Mladosti nije uspjela zabiti niti jedan gol a Primorje je postiglo dva pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 7:4.

U trećem dijelu utakmice Padro i Mardešić svojim golovima održavaju Mladost na -3 protiv državnog prvaka, a isti realizatori kod Žabaca su u posljednjoj četvrtini uspjeli smanjiti na konačnih 12:10.

Zanimljivo je napomenuti da je Primorje iskoristilo svaki drugi od 6 dosuđenih peteraca, dok je Roko Padro realizirao oba peterca za Mladost te je bio najbolji strijelac susreta s 5 postignutih zgoditaka. Mardešić je zabio 4, a Bučević 1 gol za naše dečke.

Ovom utakmicom završile su “brzopotezne” kvalifikacije, odigrane u 7 dana, a Žapci su se na finalni turnir od 18.-21.7. plasirali zahvaljujući pobjedama nad Medveščakom.

Raduje napredak u igri naših igrača u odnosu na zimsko prvenstvo, a iskoriste li ovih mjesec dana do finala za dodatno “uštimavanje”, možemo se nadati dobrim vijestima s finala Kupa Hrvatske.