Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost slavila nad Primorjem za vodstvo na tablici Prvenstva Hrvatske

event 01.12.2020.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Primorje EB i nastavili niz bez poraza u Prvenstvu Hrvatske. Žapci su slavili rezultatom 14:7 (3:3, 3:2, 6:1, 2:1) i upisali nova tri boda. Mladost sada predvodi vrh tablice s 18 bodova dok drugoplasirani Jug ima isti broj bodova ali lošiju gol razliku. Ova utakmica bila je zaostatak iz šestog kola […]

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Primorje EB i nastavili niz bez poraza u Prvenstvu Hrvatske. Žapci su slavili rezultatom 14:7 (3:3, 3:2, 6:1, 2:1) i upisali nova tri boda. Mladost sada predvodi vrh tablice s 18 bodova dok drugoplasirani Jug ima isti broj bodova ali lošiju gol razliku. Ova utakmica bila je zaostatak iz šestog kola koja se nije odigrala zato što su Žapci bili u izolaciji.

 

”Nisam zadovoljan kako su se stvari odvijale u bazenu, pogotovo u početku utakmice. Kasnije smo na račun neosporne razlike u kvaliteti pobijedili ali pristup od samog početka nije bio zadovoljavajući. Olako smo shvatili neke situacije koje smo trebali realizirati, imali smo već izrađene šanse. To je bilo na neki način podcjenjivački, osobno mi to nije drago. Takav stav se ne priznaje u sportu, nije u redu prema protivniku niti prema nama samima. Sve u svemu, zaslužena pobjeda!” – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

 

Mladost nije dobro ušla u utakmicu i prve dvije četvrtine obilježio je izjednačen vaterpolo, a Žapci se odvajaju tek u trećoj četvrtini. Zagrebačka momčad imala je realizaciju igrača više od 38%, a isti je postotak i šuta iz igre. Obrambeni segment Mladosti bio je puno bolji te su Primorju samo jednom dopustili realizaciju igrača više te četiri puta šut iz igre. Dobrom rezultatu pridonio je i vratar Ivan Marcelić koji je zaustavio 14 pokušaja Riječana.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (14), Cosmin Radu (1), Lovre Miloš (5), Matias Biljaka (1), Franko Lazić, Marin Dašić, Luka Bukić (3), Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić (1), Konstantin Kharkov (1), Josip Vrlić (2) i Jerko Jurlina (1 obrana).

 

Mladost sada očekuju kvalifikacije Euro Kupa koje se igraju na bazenu Mladosti od 4. do 6. prosinca. Pod posebnim epidemiološkim mjerama Žapci će se s Primorcem iz Kotora i mađarskim Egerom boriti za plasman u osminu finala. Utakmice se u skladu s epidemiološkim mjerama održavaju bez publike.