Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost pobijedila Jug i osvojila Kup Hrvatske

event 24.01.2021.

Vaterpolisti Mladosti u sjajnoj su utakmici pobijedili Jug u finalu Kupa Hrvatske, obranili naslov i došli do prve titule sezone. Žapci su slavili rezultatom 13:15 (3:4, 6:3, 2:3, 2:5) i na riječkom bazenu Kantrida po deseti put u povijesti podigli trofej Kupa Hrvatske.   ‘’Čestitam igračima, bili su fantastični. Vjerovali su do kraja, što nije […]

Vaterpolisti Mladosti u sjajnoj su utakmici pobijedili Jug u finalu Kupa Hrvatske, obranili naslov i došli do prve titule sezone. Žapci su slavili rezultatom 13:15 (3:4, 6:3, 2:3, 2:5) i na riječkom bazenu Kantrida po deseti put u povijesti podigli trofej Kupa Hrvatske.

 

‘’Čestitam igračima, bili su fantastični. Vjerovali su do kraja, što nije bilo lako, bili smo kao mačka s devet života. Bili smo u minusu koji nije lako vratiti s Jugom koji je fantastična ekipa. Nije prvi put da smo pokazali karakter. U utakmicama koje su značajne vidi se da imamo tu snagu, i mentalnu i fizičku. Bila je ovog sjajna vaterpolo predstava, mislim da smo svi uživali i iznimno mi je drago što smo mi osvajači Kupa!’’ – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

 

Utakmica Mladosti i Juga bila je prava poslastica za sve ljubitelje vaterpola, napet susret dva izjednačena rivala. Mladost je u drugu četvrtinu ušla s blagom prednosti, ali tada Dubrovačni okreću rezultati i preuzimaju vodstvo. Žapci se nisu predali i izborili su pobjedu, ponajviše zahvaljujući sedam pogodaka Konstantina Kharkova, četiri pogotka Lovre Miloša u ključnim trenucima te sjajnim intervencijama Jerka Jurline, inače drugog vratara, koji je u trećoj četvrtini zamijenio Ivana Marcelića.

 

‘’Prije svega čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi, bili su  bolja momčad, smirenija kada je to trebalo biti. Mi smo odigrali samo drugu četvrtinu kako treba, ostalo nismo bili pravi. S 15 golova u mreži ne može se igrati ozbiljan vaterpolo i osvajati titule. Imali smo imali prednost, ali to smo prosuli i malo po malo gubili sigurnost, a u obrani nismo uspjeli zaustaviti Kharkova i Miloša pa je Mladost došla do pobjede.’’ – izjavio je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

 

Prije samog početka utakmice za najboljeg vaterpolista 2020. godine proglašen je centar Mladosti Josip Vrlić.

‘’Čestitao bih igračima Juga na izvrsnoj utakmici i dobroj borbi. Preokrenuli su našu prednost, ali mi se nismo predavali i do kraja je presudila naša želja za pobjedom. Priznanje za igrača puno mi znači, pogotovo što sam ga dobio u svojoj rodnoj Rijeci!’’ – izjavio je Josip Vrlić nakon utakmice.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (2 obrana), Cosmin Radu (1), Lovre Miloš (4), Matias Biljaka (1), Franko Lazić, Marin Dašić, Luka Bukić, Andro Bušlje, Ante Visković (1), Luka Bajić, Luka Brnetić, Konstantin Kharkov (7), Jerko Jurlina (10 obrana) i Josip Vrlić (1).