Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost nakon peteraca ostala bez finala Regionalne lige

event 27.03.2021.

Radnički je prvi poznati finalist Regionalne vaterpolske lige nakon pobjede nad Mladosti u polufinalnom susretu odigranom danas na bazenu Mladost. Regularni dio susreta završio je 8:8 (2:0, 1:1, 2:5, 3:2) te su pobjednika odlučili peterci nakon kojih je konačni rezultat ostao 13:14.   ‘’Ovo je bila teška pobjeda, vidi se da su obje ekipe istrošene. […]

Radnički je prvi poznati finalist Regionalne vaterpolske lige nakon pobjede nad Mladosti u polufinalnom susretu odigranom danas na bazenu Mladost. Regularni dio susreta završio je 8:8 (2:0, 1:1, 2:5, 3:2) te su pobjednika odlučili peterci nakon kojih je konačni rezultat ostao 13:14.

 

‘’Ovo je bila teška pobjeda, vidi se da su obje ekipe istrošene. Puno je grešaka u svim elementima igre i kod nas i kod njih. Mladost je dvije utakmice za redom izgubila na peterce, mi smo izgubili finale Kupa tako da nam se na neki način danas vratilo. Siguran sam da će se Mladost trgnuti i boriti za Prvenstvo Hrvatske.’’ – izjavio je nakon utakmice trener Radničkog Uroš Stevanović.

 

Obje momčadi u polufinalni susret ušle su samo tri dana nakon poraza u četvrtini finala Euro kupa. Iako su Žapci imali zadnji napad i priliku za pobjedu, udarac Luke Bukića završio je na gredi i odveo utakmicu u peterce. Kapetan Bukić još jednom je pogodio gredu u sedmoj seriji peteraca te je momčad iz Kragujevca izborila pobjedu.

 

“Trebali smo ranije ovu utakmicu privesti kraju. Imali smo bezbroj prilika i mogućnosti da to kvalitetnije riješimo. Mislim da smo bili u situaciji da ne uđemo uopće u raspucavanje s petercima, pogotovo nakon prve dvije četvrtine. Kasnije smo se praktički bojali pobjede. Na kraju peterca sad već drugi put zaredom imali smo i tu početnu prednost, ali nismo to realizirali.” – izjavio je Zoran Bajić, trener HAVK Mladosti.

 

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Radu, Lovre Miloš (2), Matias Biljaka (1), Franko Lazić (1), Marin Dašić, Luka Bukić (2), Andro Bušlje (1), Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Luka Brnetić, Jerko Jurlina, Josip Vrlić (2).

 

U drugom polufinalnom susretu igrat će Jug AO i Jadran Split.