Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mornarevo čudo na Banjici otvorilo Mladostašima vrata Gruža

event 04.03.2016.

Vaterpolisti Mornara pobijedili su Partizan i otvorili vrata final 4 turnira Mladosti. Jug je pobjedom nad Jadranom iz Herceg Novog osigurao jedinicu i domaćinstvo final 4 turnira. Ono o čemu su svi navijači Mladosti sanjali posljednjih dana se ostvarilo. Čudo na Banjici! Mornar je kao gost pobijedio Partizan 6:5 i napravio Žapcima veliku uslugu. Start […]

Vaterpolisti Mornara pobijedili su Partizan i otvorili vrata final 4 turnira Mladosti. Jug je pobjedom nad Jadranom iz Herceg Novog osigurao jedinicu i domaćinstvo final 4 turnira.

Ono o čemu su svi navijači Mladosti sanjali posljednjih dana se ostvarilo. Čudo na Banjici! Mornar je kao gost pobijedio Partizan 6:5 i napravio Žapcima veliku uslugu. Start utakmice u Beogradu nije dao naslutiti “happy end”. Igralo se 45 sekudni, a Partizan je već vodio 2:0. Međutim, ovakav start kao da je probudio goste iz Splita koji igraju izvrsnu obranu te preko nešto više od dvije četvrtine ne primaju pogodak i serijom 5:0 preokreću rezultat. Na polovini druge četvrtine Splićani su poveli 5:2 te se pojavila nada u iznenađenje, ali još je puno bilo do kraja i nekako se očekivao žestok odgovor crno-belih. Međutim igrači trenera Vrdoljaka nastavljaju izvrsnu igru u obrani i ne dopuštaju Partizanu da se približe i kada je Mornarevac Visković zabio za 6:3, u Žapcu su mogli staviti pjenušac na hlađenje. Do kraja su Partizanovci uspjeli smanjiti rezultat, ali niti jednom nisu ugorzili pobjedu splitskog sastava.

Derbi predposljednjeg kola 1. dijela sezone igran je u Herceg Novog gdje je Jug stigao po potvrdu 1. mjesta. Jugaši su od početka utakmice pokazali veliku želju da se final 4 igra u Dubrovniku (prvoplasirani sastav je domaćin final 4) te se na startu deklasirali domaćina te su na poluvrijeme otišli s velikih 6:1 (vodili su 6:0). Do kraja utakmice Dubrovčani su još malo povečali razliku te slavili sa 13:6. 4 gola postigao je hrvatski Brazilac Vrlić, dok je zanimljivo da možda najbolji igrač lige Perrone u ovoj utakmici nije postigao zgoditak.

Treba spomenuti da je Primorje bez većih problema na svom bazenu slavilo protiv Radničkog rezultatom 8:2.