Posjeti HAVK Mladost web-shop

Bajić: Danas pobjeđuje motiviranija ekipa

event 15.02.2019.

Triglav Regionalna vaterpolo liga ulazi u završni dio. U 14. kolu na plivalištu u SRC Mladost u 20:15 gostuje Jadran iz Splita. Nakon jednog Jadrana slijedi drugi. Mladost je u prošlom kolu, u Herceg Novom, doživjela prvi poraz u Regionalnoj ligi. Trener Bajić se kratko osvrnuo na tu utakmicu: “Napravili smo tamo neke tehničke pogreške, […]

Triglav Regionalna vaterpolo liga ulazi u završni dio. U 14. kolu na plivalištu u SRC Mladost u 20:15 gostuje Jadran iz Splita.
Nakon jednog Jadrana slijedi drugi. Mladost je u prošlom kolu, u Herceg Novom, doživjela prvi poraz u Regionalnoj ligi. Trener Bajić se kratko osvrnuo na tu utakmicu:
“Napravili smo tamo neke tehničke pogreške, iako igra sama po sebi nije bila loša. U odlučujućim trenucima imali smo nekoliko prilika koje smo trebali kvalitetnije riješiti. Do pred sami kraj imali smo aktivan rezultat. Šta je tu je. Treba nam jedan pozitivan rezultat da vratimo samopouzdanje.”
U goste stiže Jadran iz Splita, s kojim su se ove sezone Žapci susreli tri puta, sva tri izvan Zagreba.
Dva puta su mladostaši slavili u Splitu s 2-3 gola razlike, da bi u Dubrovniku na peterce eliminirali Jadran u polufinalu Kupa Hrvatske.
Baš kao i Mladost, Jadran ove sezone nastupa u Ligi prvaka i tu pruža vrlo dobre igre, posebice nakon saniranih ozljeda nekolicine ključnih igrača.
Bajić o večerašnjoj utakmici i protivniku kaže:
“Imali smo ovaj tjedan nekoliko zdravstvenih problema. Lazić nam je “out” zbog problema s kralježnicom i neće ga biti neko vrijeme u bazenu. Nadamo se da će se oporaviti do završnog turnira. Ćuk je imao želučanu virozu i oporavio se. Vidjet ćemo koliko je bolest ostavila traga na njega. Lovre Miloš ima sličnih problema i pod upitnikom je za ovaj nastup. Dakle kompletna lijeva strana nam je oslabljena. U rotaciju će morati ući nove snage. Tu mislim na Fabrisa koji je odigrao solidno na netom završenom juniorskom Prvenstvu Hrvatske. Vjerojatno će i Bajić dio utakmice igrati na lijevoj strani. Nastojat ćemo “zacementirati” prvu poziciju Regionalne lige.
Suparnik je ekipa koja je u evidentnom usponu forme i koja je u Zagreb došla mobilizirana. Protivnik je to s kojim smo se mučili u Splitu, te ih jedva pobijedili. Očekujem neizvjesnu utakmicu u kojoj će slaviti ekipa koja u susret uđe s više motiva. Mi moramo smanjiti naše tehničke pogreške.”

Mladost dočekuje Jadrana sa šest bodova viška i pobjeda bi Žapcima praktično osigurala No 1 na kraju ligaškog dijela RVL.
Susret na Savi je na rasporedu u 20:15.