Posjeti HAVK Mladost web-shop

Bajić:”Jadran je blagi favorit, ali mi želimo finale”

event 12.04.2018.

U petak 13.4. počinje final 4 Regionalne lige u Dubrovniku. Mladostaši u polufinalu igraju protiv Jadrana iz Herceg Novog. Regionalna liga je došla do svog vrhunca. Četiri momčadi stižu u Dubrovnik kako bi se odlučio pobjednik lige za ovu sezonu. Na turniru uz Mladost nastupaju domaći Jug, te dva Jadrana, onaj splitski i crnogorski. Parovi […]

U petak 13.4. počinje final 4 Regionalne lige u Dubrovniku. Mladostaši u polufinalu igraju protiv Jadrana iz Herceg Novog.

Regionalna liga je došla do svog vrhunca. Četiri momčadi stižu u Dubrovnik kako bi se odlučio pobjednik lige za ovu sezonu. Na turniru uz Mladost nastupaju domaći Jug, te dva Jadrana, onaj splitski i crnogorski. Parovi polufinala su Jug-Jadran Split te Mladost-Jadran HN.
Žapci na put avionom kreću dan ranije kako bi se na vrijeme pripremili za susret u kojem žele po prvi puta izboriti finale Regionalne lige. Protiv Jadrana, koji ove godine nastupa u Ligi prvaka, Mladosaši su ove sezone igrali tri puta. Odmah na početku sezone Crnogorci su bili bolji u kvalifikacijama za Ligu prvaka te tom pobjedom i izborili nastup u najelitnijem europskom vaterpolo klupskom natjecanju.
U Regionalnoj ligi susret u Zagrebu završio je 5:5, dok onaj igran u Herceg Novom je pripao Novljanima 13:9. Jadran je težak protivnik, ali sigurno je da Žapci uz pravi pristup i dobru igru mogu do finala.
Pred sam put za Dubrovnik svoja razmišljanja prenio nam je trener Mladosti Zoran Bajić:
Spremni dočekujemo ovo polufinale. Cilj nam je odigrati dobru utakmicu baš kao što je to bilo u Zagrebu i Herceg Novom. Moramo spriječiti njihovu kontru 6:5 i što više težiti igri na postavljene obrane. Važni su nam naši centri koje moramo što više koristiti jer bi oni mogli biti prevaga“.

Tko je favorit za prolaz u finale?
“Novljani su blagi favoriti prije svega jer su ove godine odigrali 50tak utakmica. Imaju iza sebe jako dobru sezonu u Ligi prvaka i odigrali su puno jakih utakmica. Kvalitetna su ekipa i posljednjih godinama nam baš ne leže. Ipak mi idemo u Dubrovnik sa željom da ih pobijedimo i sve ćemo učinit da postignemo taj cilje”.

Utakmica Mladosti i Jadrana počinje u 18:30. Drugo polufinale je na rasporedu u 20 sati. Sve utakmice se igraju na bazenu u Gružu s izravnim prijenosom na Areni Sport.