Barakude u polufinalu poražene od Crne Gore

event 20.02.2021.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalnom susretu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. U prvoj prilici za osigurati vizu za Tokio od izabranika Ivice Tucka bili su bolji igrači Crne gore 14:12 nakon peteraca (3:2, 2:3, 3:4, 2:1 – 4:2). Za razliku od prijašnjih par susreta ovih dviju momčadi, današnja je utakmica prošla u izjednačenijem ritmu. […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalnom susretu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. U prvoj prilici za osigurati vizu za Tokio od izabranika Ivice Tucka bili su bolji igrači Crne gore 14:12 nakon peteraca (3:2, 2:3, 3:4, 2:1 – 4:2).

Za razliku od prijašnjih par susreta ovih dviju momčadi, današnja je utakmica prošla u izjednačenijem ritmu. Samo je jednom jedna od ekipa imala 2 pogotka prednosti – Crna Gora na 4:41 do kraja 3. četvrtine za 7:5. Brzo se Hrvatska vratila dvama pogocima. 4 sekunde pred odlazak na posljednji odmor pogotkom kapetana Bušlje prešli smo u vodstvo.

Do sljedećeg pogotka čekalo se točno pola četvrtine – Crnogorci izjednačuju. U posljednje 4 minute postignut je po jedan pogodak s obje strane što je značilo da ćemo prvu momčad koja je osigurala vizu za Tokio s kvalifikacijskog turnira saznati izvođenjem peteraca.

Što se tiče strijelaca u regularnom dijelu najefikasniji su bili Bukić i Bušlje s 3 postignuta pogotka, 2 je pridodao Vukičević, dok su jednom loptu iza leđa Lazovića poslali Fatović i Joković.

U ruletu peteraca u drugoj je seriji promašio Fatović, u trećoj je Bukiću obranio Lazović čime je Crna Gora izborila pobjedu.

Sutra je na rasporedu posljednja utakmica, i šansa, Hrvatske za izboriti vizu za Tokio. U utakmici za 3. mjesto Barakude će igrati protiv poraženog iz susreta Grčka – Rusija. Utakmica je na rasporedu u 14 sati.