Posjeti HAVK Mladost web-shop

Barakude u polufinalu SP!

event 23.07.2019.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Gwangjuu svladavši Njemačku rezultatom 10:8 (1:2, 3:1, 3:3, 3:2). Očekivana pobjeda koje je izborena na manje očekivani (teži) način. Nakon sjajnih igara u skupini, te nakon zabilježene tri više nego uvjerljive pobjede, početak četvrtfinalne utakmice s Njemačkom nije bio u istom takvom tonu. Na poluvremenu su […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Gwangjuu svladavši Njemačku rezultatom 10:8 (1:2, 3:1, 3:3, 3:2). Očekivana pobjeda koje je izborena na manje očekivani (teži) način.

Nakon sjajnih igara u skupini, te nakon zabilježene tri više nego uvjerljive pobjede, početak četvrtfinalne utakmice s Njemačkom nije bio u istom takvom tonu. Na poluvremenu su Barakude vodile “samo” +1, da bi u trećoj četvrtini ubacile u višu brzinu i stigle na 7:3. I kada se očekivalo da je to to, i da je utakmica riješena, Nijemci su uspjeli postići 4 gola u nizu, te poravnati rezultat početkom zadnje četvrtine. I tada na scenu stupa Joković, inače najbolji strijelac utakmice s 3 gola, i postiže dva gola za redom. Kad su se Nijemci primakli na 9:8, posljednji gol na utakmici, a svoj prvi, zabio je Mladostaš Josip Vrlić, nakon čega se Hrvatska našla u polufinalu SP.

Polufinalna utakmica je na rasporedu u četvrtak 25. srpnja u 10:00, a protivnik našima su Španjolci koji su u četvrtfinalu bez velikog napora izbacili Srbiju rezultatom 12:9.