Bašić: “U Mladosti mi je bilo fantastično”

event 27.07.2018.

Šibenčanin Andrija Bašić ovo je ljeto napustio Mladost, nakon što je odigrao 4 sezone u kapici Žabaca. Prilikom odlaska nije krio zadovoljstvo s vremenom provedenim u klubu. Bašo je u Regionalnoj ligi, Prvenstvu i Kupu Hrvatske postigao više od 160 golova, te izborio status povremenog seniorskog reprezentativca. Sa nepune 23 godine ovo ljeto je odlučio […]

Šibenčanin Andrija Bašić ovo je ljeto napustio Mladost, nakon što je odigrao 4 sezone u kapici Žabaca. Prilikom odlaska nije krio zadovoljstvo s vremenom provedenim u klubu.

Bašo je u Regionalnoj ligi, Prvenstvu i Kupu Hrvatske postigao više od 160 golova, te izborio status povremenog seniorskog reprezentativca. Sa nepune 23 godine ovo ljeto je odlučio nastaviti karijeru u grčkom Vouliagmeniju.

Andrija kako je došlo do odluke da napustiš Mladost u kojoj si posljednjih sezona bio jedan od nositelja igre?
Pa odluka sigurno nije bila laka. Napustiti jedan klub kao što je Mladost nakon 4 godine sigurno nije lako, pogotovo zbog dobrih rezultata u protekloj sezoni i same činjenice da sam postao jedan od nosioca igre. Jednostavno mislim da mi je bila potrebna nekakva promjena u karijeri. Svo vrijeme u Mladosti mi je bilo fantastično i nadam se da ćemo u budućnosti ponovno surađivati.”

Možeš li se ukratko osvrnuti na prethodne sezone u Mladosti i izdvojiti najsvjetlije trenutke iz tog razdoblja?
Moje osobno mišljenje je da smo prethodnih sezona imali jako dobre uspjehe. Nažalost nismo uspjeli osvojiti niti jedan trofej, ali istini za volju imali smo jako teškog suparnika u prvaku i viceprvaku Europe, Jugu. Najsvijetliji dio mog boravka u Mladosti je defintivno drugi dio ove sezone, gdje smo se uspjeli dignuti nakon ispadanja iz Kupa Hrvatske i ući u finale Regionalne lige i Prvenstva Hrvatske.

Kakva su tvoja saznanja o ekipi Vouliagmenija u koju dolaziš i koje si ciljeve zadao za predstojeću sezonu?
Po mojim saznanjima to je momčad čiju okosnicu čine mladi grčki reprezentativci uz par starijih igrača. Moji ciljevi su da i dalje napredujem i razvijam se kao igrač, i ako je moguće da i osvojim poneki trofej“.

Hvala Bašo na svim golovima koje si zabio za Mladost i puno sreće u nastavku karijere.