Posjeti HAVK Mladost web-shop

Bašić: “Želimo treće mjesto na kraju regularnog dijela”

event 04.03.2017.

Protiv Jadrana možda svoju najbolju utakmicu u kapici Mladosti odigrao je Andrija Bašić te smo ga zamolili za kratak razgovor nakon velike pobjede. “Nama je ovo jako važna pobjeda za borbu za mjesta koja vode na final 4. Jadran HN je vrhunska ekipa koja je igrala nema dugo polufinale Eurokupa te koja nas je velikom […]

Protiv Jadrana možda svoju najbolju utakmicu u kapici Mladosti odigrao je Andrija Bašić te smo ga zamolili za kratak razgovor nakon velike pobjede.

“Nama je ovo jako važna pobjeda za borbu za mjesta koja vode na final 4. Jadran HN je vrhunska ekipa koja je igrala nema dugo polufinale Eurokupa te koja nas je velikom razlikom dobila u Herceg Novom.Očekivali smo tešku i tvrdu utakmicu. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme gdje smo primili samo dva gola. U trećoj četvrtini nam se dogodio mali pad, ali smo na kraju ipak pokazali zube i svoju pravu sliku. Vratili smo se nakon jedne velike rupe i pobijedili protiv jednog vrhunskog suparnika.”

Koji je bio uzrok pada kada su gosti postigli 5 golova u vrlo kratkom vremenu?
“Oni su i u prvom poluvremenu igrali jako dobro gdje su imali nekoliko izvrsnih prilika koje zaustavljao izvrsni Marcelić. U nastavku im je ušlo par golova, digli su se u obrani kad su nam ušli u presing. Neke naše loše odluke u napadu su rezultirale da oni povedu i dovedu nas u dosta neugodnu situaciju.”

O svojoj igri na ovoj utakmici kaže:
Što se mene tiče ovo je moja definitivno najbolja utakmica u Zagrebu. Međutim moram reći da je ovo ekipna pobjeda. Ekipa dobrom igrom izbaci pojedinca i eto ovog puta sam to bio ja. U nekim prije utakmicama to je bio netko drugi i to zajedništvo nas krasi ove sezone”

I Bašić je svjestan da je s ovom pobjedom Mladost došla na korak do final 4 turnira. Ipak do kraja su joše neugodne 3 utakmice, a Žapci imaju svoje ciljeve do kraja:
“Jako smo blizu final 4, ali čekaju nas još 2 neugodna gostovanja (Budva i Partizan) te Mornar doma. Moramo uhvatiti još barem tri boda. Želimo uhvatiti treće mjesto na kraju pa da igramo u završnici protiv Herceg Novog za finale Regionalne lige. Osim toga želimo biti drugi od hrvatskih kluba što nam daje dobar položaj kasnije za razigravanje za Prvenstvo Hrvatske.”