Posjeti HAVK Mladost web-shop
Žapci u Dubrovniku

Bez kapetana u Gružu

event 14.01.2023.

Ovog vikenda počinje drugi dio državnog prvenstva. Nakon devet odigranih kola ili prvog dijela, tablica odnosno prvenstveno je društvo podijeljeno na dva dijela, u slobodno ćemo ih nazvati dvije jakosne skupine

Mladost dakako pripada onoj jačoj, gornjoj ili Ligi za prvaka. Uz nas, ovaj dio nadmetanja čine još Jadran, Jug AO, Primorje i Solaris. Odigrat će se ukupno 5 kola, odnosno svatko po 4 utakmice jer zbog neparnog broja momčadi jasno je da će netko u svakom kolu biti slobodan. Svi dosad osvojeni bodovi i gol-razlika se prenose u nastavak prvenstva.

U 1. kolu drugog dijela ili ukupno 10. rundi, slobodni neće biti mladostaši. Naši momci ove subote od 19.00 sati gostuju kod Juga AO u Dubrovniku. Baš kao što ne postoji klub na svijetu koji rado odlazi u Zagreb, čisto u svjetlu snage i tradicije Mladosti kao domaćina, tako je i gostovanje u Dubrovniku za svaku momčad i uvijek osobito iskušenje. Jedno od najtežih gostovanja bez ikakva spora. Tako je bilo i onda kada bi naša momčad bila nemjerljivo iskusnija no ove sezone, pa je logično da je sada to još izraženije. Još više pak ako pridodamo da je trener Zoran Bajić u petak poslijepodne odveo oslabljenu momčad Mladosti na jug Hrvatske.

Naime, prije manje od tjedan dana rame je, nadamo se ipak lakše, ozlijedio naš kapetan, ponajbolji strijelac i pouzdani branič, Marko Jelača. Bez kapetana se otputovalo u Dubrovnik, tako ćemo morati i odigrati, a to značajno i dodatno smanjuje šanse naših mladića u Gružu. Nije niti to sve. Jakša Zaratustra Mihaljević se razbolio, pa niti on nije u kadru za suprotstavljanje hrvatskom prvaku. S 2-3 mladca u sastavu, Žapci će nema sumnje dati maksimum svojih mogućnosti u ovom trenutku.