Posjeti HAVK Mladost web-shop

Bez Marce protiv Mornara

event 22.02.2019.

Nakon slavlja protiv splitskog Jadrana, seniori Mladosti se okreću drugom klubu iz grada pod Marjanom, Mornaru, kod kojeg gostuju u subotu 23.2. u 18:00 sati. Velikih 18 bodova dijeli Mladost i Mornar BS na tablici Triglav Regionalne vaterpolo lige. Splićane jedino teorija drži “u igri” za F4. S druge strane Žapci žele što prije i […]

Nakon slavlja protiv splitskog Jadrana, seniori Mladosti se okreću drugom klubu iz grada pod Marjanom, Mornaru, kod kojeg gostuju u subotu 23.2. u 18:00 sati.
Velikih 18 bodova dijeli Mladost i Mornar BS na tablici Triglav Regionalne vaterpolo lige. Splićane jedino teorija drži “u igri” za F4. S druge strane Žapci žele što prije i teoretski osigurati startnu poziciju br. 1 nakon ligaškog dijela. Uspiju li igrači i stručni stožer u tom naumu, bilo bi to prvi puta u 11 sezona koliko se igra Regionalna liga, da Mladost “osvaja” ligaški dio natjecanja. No do toga naše igrače dijele još 4 utakmice, od kojih je ova subotnja nedvojbeno najzahtjevnija.
Koncem studenog prošle godine, ove su se dvije ekipe susrele na Savi a slavila je Mladost s 5 zgoditaka razlike koji su osigurani u prve dvije četvrtine. U tom je susretu 4 gola zabio Miloš, a po 3 Radu i Petković. I dok su Žapci redovito pobjeđivali “mornare” na Savi, utakmice Regionalne lige igrane u Splitu su bile puno neizvjesnije. Mladost je u protekloj sezoni slavila u Splitu rezultatom 12:9 u utakmici u kojoj je Radu bio najefikasniji Žabac s 4 postignuta gola.
Jedan od najiskusnijih Ivan Buljubašić je prije Mornara izjavio:
“Nažalost smo na put krenuli bez Marcelića, ali sam uvjeren da će Jurlina i Sučić dostojno zamijenit kapetana. Mornar je mlada ekipa s nekoliko starijih pojedinaca.
Moramo imati ozbiljan pristup i biti maksimalno motivirani ukoliko se mislimo u Zagreb vratit sa sva tri boda.”
Upravo Buljubašić će preuzeti kapetanske obveze u Marcinoj odsutnosti.
Utakmica s Mornarom se može pratiti putem live scoringa na stranicama Regionalne vaterpolo lige http://rwp-league.com/.