Bod na početku turnira

event 27.10.2022.

Naši su Žapci remijem i s osvojenim jednim bodom počeli turnir 2. kvalifikacijskog kruga Eurokupa u Zagrebu. Budući da su u 32 minute naši momci samo jednom kratko bili u vodstvu (10:9 – tri i pol minute prije kraja) onda ruku na srce, valja suparniku čestitati, ali i priznati si – bod je najviše što […]

Naši su Žapci remijem i s osvojenim jednim bodom počeli turnir 2. kvalifikacijskog kruga Eurokupa u Zagrebu. Budući da su u 32 minute naši momci samo jednom kratko bili u vodstvu (10:9 – tri i pol minute prije kraja) onda ruku na srce, valja suparniku čestitati, ali i priznati si – bod je najviše što se ove večeri očito igrom u bazenu zaslužilo.

 

Mladost ipak vrijedi, može i zna više od onog što su pokazali protiv Mediterranija, pa ostaje nada i želja da će to i pokazati u narednim danima i utakmicama. Uostalom, to je sada već skoro pa imperativ jer bi svaki daljnji kiks mogao biti koban odnosno kompromitirao bi,  otežao plan osvajanja jednog od prva dva mjesta u skupini koja vode u osminu finala.

 

Mediterrani je kako smo naveli cijelo vrijeme bio u vodstvu, u nekoliko navrata i s 2 gola prednosti (2:4, 3:5 i 4:6). Ukazala se u posljednjim sekundama prilika za pobjedu. Naime, 18 sekundi prije kraja, osvojena je lopta (dobra obrana s igračem manje), trener Bajić je pozvao time-aut, a točno 5 sekundi prije kraja je iz slobodnog udarca Maroje Gluhaić pogodio lijevi kut katalonskog gola. Ali… gol nije bio, odnosno nisu ga priznali suci jer je naš Maroje navodno bio unutar 6 metara. Prosvjedi s klupe jasno da nisu pripomogli ili promijenili mišljenje ili odluku sudaca, osim što je naš fizioterapeut dobio Damir Luketić crveni karton.

 

Ostaje nada da novi dan nosi i novo, bolje izdanje Mladosti. To je ujedno pozivnica za petak i 2. kolo zagrebačkog turnira i utakmicu protiv solunskog PAOK-a, ponovo od 19.00 sati.