Posjeti HAVK Mladost web-shop

Bod protiv Kotorana

event 20.01.2022.

Oslabljeni i desetkovani, Žapci su nastup na turniru Premier lige u Budvi započeli s remijem odnosno osvojenim bodom. U utakmici protiv kotorskog Primorca, svježeg pobjednika Kupa Crne Gore, Mladost je ušla bez startera Lazića i Biljake kojih jasno nema ni za ostale utakmice ovog turnira. Sredinom utakmice, odnosno na samom početku treće četvrtine isključenje s […]

Oslabljeni i desetkovani, Žapci su nastup na turniru Premier lige u Budvi započeli s remijem odnosno osvojenim bodom. U utakmici protiv kotorskog Primorca, svježeg pobjednika Kupa Crne Gore, Mladost je ušla bez startera Lazića i Biljake kojih jasno nema ni za ostale utakmice ovog turnira. Sredinom utakmice, odnosno na samom početku treće četvrtine isključenje s pravom zamjene je dobio Jakov Škiljić što je dodatno otežalo ili smanjilo rotaciju. Kada se tako gleda i sve sažme, onda je bod protiv Kotorana u Budvi, velik.

Naši su momci bolje otvorili utakmicu. S iskazanom sigurnošću i vrlo dobrom realizacijom igrača više u prvoj polovici utakmice (4-6), ne iznenađujuće niti istovjetno takvo rezultatsko vodstvo nakon druge četvrtine – 6:4.

Međutim, problemi su započeli u trećoj četvrtini u kojoj je suparnik uspio u kratko vrijeme nametnuti svoj ritam, unijeti nervozu u naše redove, a najgore od svega i tri lopte u našu mrežu. Od vodstva 6:4, za čas smo bili u rezultatskom minusu od dva gola odnosno 6:8! Tada je na scenu stupio Ivan Vrbnjak koji je sjajnim pogotkom s vanjske pozicije smanjio, a u zadnjoj minuti treće dionice s igračem više pogodio za izjednačenje – 8:8!

Tako se, posve poravnato, ušlo u posljednjih osam minuta. Nakon nepune tri minute, Marin Dašić je iz protunapada ponovo doveo našu momčad u prednost (9:8), ali utakmica u Budvi do posljednjih je sekundi bila puna obrata. Tako je Primorac s dva gola došao do prednosti, da bi 46 sekundi prije kraja utakmice sjajno za 10:10 pogodio Marin Dašić. Njegov četvrti gol na utakmici ujedno je bio i najljepši. Sa srednjeg vanjskog, lob uz rotaciju lopte malo u stranu. Strijelci za Mladost bili su – Dašić 4, Rakovac 3, Vrbnjak 2 i Fabris 1 gol. Vratar Marcelić je ubilježio 10 obrana.

Naši momci u petak, drugog dana turnira u Budvi igraju protiv Solarisa, a utakmicu koja počinje u 18.50 možete pratiti na Arena Sport 2.