Posjeti HAVK Mladost web-shop

Bolan poraz od Jadrana

event 24.10.2015.

U 2. kolu kvalifikacija za final 4 Kupa Hrvatske splitski Jadran pobijedio je Mladost sa 12:9. Ovim porazom Zagrepčani su šanse za prolaz na završnicu Kupa sveli na minimum. Nakon što je u prvoj utakmici dana, Mornar lako pobijedio Solaris, Žapci su pobjedom protiv Jadrana mogli osigurati nastup na završnici Kupa. Međutim važnost utakmice kao […]

U 2. kolu kvalifikacija za final 4 Kupa Hrvatske splitski Jadran pobijedio je Mladost sa 12:9. Ovim porazom Zagrepčani su šanse za prolaz na završnicu Kupa sveli na minimum.

Nakon što je u prvoj utakmici dana, Mornar lako pobijedio Solaris, Žapci su pobjedom protiv Jadrana mogli osigurati nastup na završnici Kupa. Međutim važnost utakmice kao da je vezala ruke našim igračima koji nisu uspjeli prikazati dobru igru od jučer. Najbolji strijelac prve utakmice, Bašić, protiv Jadrana je imao šut 0/5, a bez njega očito nismo mogli do pobjede.

Nažalost, od samog početka utakmice Splićani su bili protiv protivnik, a ključnu prednost ostavrili su krajem prve i početkom druge četvrtine kad serijom 4:0 odlaze na 5:1. Upravo ta prednost pokazala se nedostižna za potpuni preokret.
Mladostaši su se približili na samo gol zaostatka (8:7) na kraju 3. četvrtine, ali prva tri gola u posljednjoj četvrtini postižu Spličani i utakmicu mirno privode kraju.

Od pojedinaca treba istaknuti 3 gola Jadranaša Tonkovića koji je imao 100% realizaciju. U našem sastavu najviše je postigao Bukić (3), dok su 2 postigli Paškvalin i Vlahović. Nažalost svoj dan nije imao reprezentativni vratar Marcelić koji je u tri četvrtine skupio samo 3 obrane te ga je za posljednju dionicu trener Hrestak promjenio i ubacio Selema.

Situacija za prolaz izgleda jako loše. Kao prvo, Jadran svakako mora pobijediti u posljednjem kolu Mornara, a Mladostaši moraju svladati Solaris. Za final 4 bi u tom slučaju trebali nadoknaditi negativnu gol razliku u odnosu na Mornar (trenutno smo na -12 golova).