Boris Sesar, novi predsjednik HAVK Mladost

event 25.01.2022.

Boris Sesar novi je predsjednik Hrvatskog akademskog vaterpolskog kluba Mladost. Jednoglasno je tako odlučeno glasovanjem na izvanrednoj Skupštini kluba koja je održana u utorak, 25. siječnja navečer u Zagrebu. Naime, dosadašnji predsjednik HAVK Mladost, Dalibor Bilić podnio je ostavku na tu dužnost koju je obnašao od 6. rujna 2021., a slijedom novih pravila o ustroju […]

Boris Sesar novi je predsjednik Hrvatskog akademskog vaterpolskog kluba Mladost. Jednoglasno je tako odlučeno glasovanjem na izvanrednoj Skupštini kluba koja je održana u utorak, 25. siječnja navečer u Zagrebu. Naime, dosadašnji predsjednik HAVK Mladost, Dalibor Bilić podnio je ostavku na tu dužnost koju je obnašao od 6. rujna 2021., a slijedom novih pravila o ustroju sportskih klubova na području Grada Zagreba.

Boris Sesar, rođen je u Puli 1979.; dolazi iz IT sektora, desetak je godina radio u Hrvatskom Telekomu i Deutsche Telekomu, a odnedavno je član Uprave Zagrebačkog holdinga.

Primarni su mi ciljevi stabilizacija kluba, kao i očuvanje dugoročne stabilnosti Mladosti, te paralelno razvoj mlađih igrača, ne bi li klupska škola postala inkubator novih vaterpolista Mladosti”, u nastupnom je govoru, neposredno prije izbora rekao novi predsjednik kluba, Boris Sesar.

Za mandata dosadašnjeg predsjednika Mladosti, Dalibora Bilića dodatno je financijski poboljšano stanje u klubu, do te mjere da bi već krajem ovog mjeseca klub trebao isplatiti sva dugovanja iz predstečajnog postupka, čime bi taj proces bio završen.

Osim novog predsjednika kluba, Skupština je izglasovala i ostala tijela HAVK Mladost.

Upravni odbor HAVK Mladost:

Boris Sesar, predsjednik

Vjekoslav Jadrešić, dopredsjednik

Ante Huljev, dopredsjednik

Boško Lozica, dopredsjednik

Tomislav Paškvalin, dopredsjednik

prof. dr. Boris Labar, član

dr. Mladen Miškulin, član

Ivica Stipetić, član

Boris Markoja, član

 

Nadzorni odbor HAVK Mladost:

Krešimir Rukavina

Marko Erak

Ninoslav Brčić

 

Disciplinski sud HAVK Mladost:

Tomislav Paškvalin

Dubravko Šimenc

Robert Jambrović

 

Likvidator kluba

Ante Huljev

 

Osobe za zastupanje kluba:

Boris Sesar, predsjednik

Ante Huljev, dopredsjednik

Luka Jakovčev, direktor

Dometnimo samo, neovisno o Skupštini, da prva momčad Mladosti u srijedu, 26. siječnja gostuje u Višnjiku kod Zadra 1952 u zaostaloj utakmici 8. kola Prvenstva Hrvatske. Momčad u punom igračkom sastavu odlazi put Zadra, jedino će kod kuće, iz zdravstvenih razloga ostati prvi trener Zoran Bajić, pa će Žapce s klupe voditi Hrvoje Hrestak.