Boško Lozica dobitnik je Nagrade Franjo Bučar za životno djelo

event 22.10.2022.

Boško Lozica, član Uprave našeg kluba, višegodišnji klupski dužnosnik, ali ujedno i svojedobno trener Mladosti koji je na Savu donio i prve naslove prvaka Hrvatske (1992. i 1993.) i prvi Kup u samostalnoj nam domovini (1993.), dobitnik je Državne nagrade za sport “Franjo Bučar” za životno djelo. Nagrada Franjo Bučar je najveće priznanje koje Republika […]

Boško Lozica, član Uprave našeg kluba, višegodišnji klupski dužnosnik, ali ujedno i svojedobno trener Mladosti koji je na Savu donio i prve naslove prvaka Hrvatske (1992. i 1993.) i prvi Kup u samostalnoj nam domovini (1993.), dobitnik je Državne nagrade za sport “Franjo Bučar” za životno djelo.

Nagrada Franjo Bučar je najveće priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuju zaslužnim pojedincima, udrugama, klubovima za osobita sportska postignuća. ne zaboravimo da je za igračke karijere, Boško Lozica osvojio olimpijsko srebro u Moskvi 1980., srebro na Europskom prvenstvu u Jönköpingu 1977., broncu na EP u Beču 1974., ali bronce na dva svjetska prvenstva, 1973. na prvom takvom turniru u Beogradu, te 1978. u ondašnjem Zapadnom Berlinu.

Državna nagrada koja nosi ime oca hrvatskog sporta, dr. Franje Bučara tradicionalno se dodjeljuje svake godine krajem studenog odnosno povodom obljetnice Bučarovog rođenja.

Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost ponosan na laureata Bučarove nagrade za životno djelo, iskreno čestita gosp. Bošku Lozici na prestižnom priznanju.