Posjeti HAVK Mladost web-shop

Branimir Herceg: Prva utakmica na kojoj sam blizu 100%

event 25.02.2022.

Dva su tjedna čak protekla od zadnjeg nastupa seniorskog pogona Žabaca. Posljednja je utakmica bila u Splitu, 12. ovog mjeseca i završila pobjedom nad Mornarom 16:12. Ove subote vas pozivamo na tribine našeg bazena uz Savu. U goste dolazi šibenski Solaris, ‘susjed’ na prvenstvenoj tablici. Mladost je trećeplasirana i sa solidnom zalihom bodova ispred četvrtog […]

Dva su tjedna čak protekla od zadnjeg nastupa seniorskog pogona Žabaca. Posljednja je utakmica bila u Splitu, 12. ovog mjeseca i završila pobjedom nad Mornarom 16:12. Ove subote vas pozivamo na tribine našeg bazena uz Savu. U goste dolazi šibenski Solaris, ‘susjed’ na prvenstvenoj tablici. Mladost je trećeplasirana i sa solidnom zalihom bodova ispred četvrtog Solarisa koji zaostaje 8 bodova. Po svemu sudeći, nedostižno jer uz kolo koje pred nama, još su samo dvije utakmice za odigrati. Istina, Mladost još samo jednu jer će Žapci u posljednjem 14. kolu biti slobodni.

No, prije tog dijela raspleta, posvetimo se Šibenčanima, a još više našim dečkima. Onda je najbolji izbor – centar Branimir Herceg. Osim što je ljetos došao s posudbe u Solarisu, dakle suparnika sjajno poznaje, Herceg se prije točno mjesec dana vratio punom natjecateljskom pogonu. Ozljeda ramena, operacija, pa oporavak… sve se to protegnulo na pola godine.

To je bila dosta velika operacija – u prisjećanju će kratkom Branimir Herceg.

Sve u ramenu što je moglo puknuti, puknulo je. Tetiva je skoro puknula, jedva se držala. Ligamenti su olabavili, hrskavica se odvojila. Dosta teško.

Sve to u ramenu, koji je u našem sportu, u vaterpolu sigurno najopterećeniji zglob. Nije bilo jednostavno za izdržati, a pretpostavljamo čak i psihički to podnijeti. Dugačko je to razdoblje, 6 mjeseci.

U početku, prvih mjesec-dva čak i nije bilo tako teško. Zato jer me boljelo dosta jako, pa sam imao više osjećaj da sam bolestan. Poslije, kada me je prestalo boljeti, čim počnem nešto raditi, vježbati, znalo me ‘presjeći’ i odmah me podsjetiti “polako, čekaj…”. Postajao sam nestrpljiv, postalo mi dosadno, nisam znao što ću sa sobom.

Jeste li počeli sada nadvladavati i onaj neki, čisto podsvjesni strah? Možete li bez problema ići svom snagom, nema bojazni o obnovi i svašta što se može ‘vrtjeti’ u glavi?

Radim sve što me ne boli. Imam neke pozicije za koju znam da će me zaboljeti. To će neko vrijeme još morati biti tako. Ima još nekih pozicija gdje mi je ruka u hiperekstenziji, previše se isteže. Kao i istezanje na leđima.

Posvetimo se malo Solarisu. Momčad koju jako dobro poznaješ…

Bit će to jako dobra utakmica. Možda ne nosi puno u bodovnom pogledu, ni njima, ni nama. Bit će više pripremna utakmica za ono što slijedi. To je jedna od jačih utakmica. Igrao sam već neke utakmice nakon povratka, igrao protiv Juga, ali me tada još rame dosta boljelo. Ova protiv Solarisa je prva u kojoj sam jako blizu baš 100% snage. Barem se tako osjećam – zaključio je centar Branimir Herceg i dakako, pozvao sve navijače Mladosti na tribine.

Susret Mladost – Solaris na rasporedu je u subotu, 26. veljače od 18.00 sati.