Bronca je naša!

event 19.05.2022.

Brončane su medalje prenoćile u Zagrebu. Oko vrata naših mladića i tu će i ostati, kao trajni znamen da je Mladost treća momčad u Hrvatskoj, u sezoni 2021./22.! Naši su Žapci slavili u trećoj utakmici za mjesto broj 3 u državi. Nadjačali su, pokazalo se (što smo i znali) jakog i kvalitetnog suparnika, šibenski Solaris […]

Brončane su medalje prenoćile u Zagrebu. Oko vrata naših mladića i tu će i ostati, kao trajni znamen da je Mladost treća momčad u Hrvatskoj, u sezoni 2021./22.! Naši su Žapci slavili u trećoj utakmici za mjesto broj 3 u državi. Nadjačali su, pokazalo se (što smo i znali) jakog i kvalitetnog suparnika, šibenski Solaris u utakmici koja je višestruko oduševila.

Od velikog broja navijača na tribinama, glasnog i odlučnog bodrenja u pravom sportskom tonu, ali i u trenutku kada je to najpotrebnije. Onda kada je nastupila lagana ‘kriza’, kada je suparnik zaprijetio svojim slavljem u Zagrebu. Proključale su tribine, dale dodatan vjetar u jedra našim momcima u bazenu.

Oduševila je utakmica i svojim tempom, ritmom. Da ne govorimo koliko je svakog tko voli ovaj sport razveselila  i nepredvidljivost, zanimljivost, izjednačenost duela dviju momčadi koje su izgarale za pobjedu, za broncu. Dokaz da je svima itekako stalo ponijeti s bazena kolajnu. Jasno, da je sve nas najviše ipak razgalila sama ‘igra brojki’ na semaforu, na kraju utakmice, kao pokazatelj da je Mladost pobjednik!

Nije međutim bilo niti malo lagano i jednostavno. Nakon početnog, uvjetno rečeno, ispitivanja snaga u prvoj četvrtini, u drugoj je već gost pokazao ‘zube’. Solaris je poveo 4:2, a nakon polovice utakmice bilo je 5:3. Dva gola zaostatka. To je još ništa koliko se odjednom ‘naoblačilo’ kada je Šibenčanin Koprčina pogodio početkom treće četvrtine za vodstvo Solarisa 6:3. Vrlo ozbiljno i opasno vodstvo suparnika, te krajnji trenutak za ‘buđenje’ Žabaca. Ono je i uslijedilo. I to kako. Ekspresno!

U dvije i pol minute, 3-0 serija ili ukupno 6:6! Prvo, Marin Dašić odmjereno, s vanjske pozicije (4:6), pa potom Luka Bajić, krasan pogodak s velike udaljenosti (5:6), a onda iz peterca Dario Rakovac poravnava (6:6), nakon što je prethodno Jerko Jurlina opet činio čuda između vratnica, te izluđivao suparnike. Tribine su ‘gorjele’, orilo se bazenom “Mladost, Mladost” kao u danima najvećih uspjeha i slave. Zviždalo se kada bi gost krenuo u napad, ali upravo i samo to. Zviždalo. Niti jedna kriva riječ, slovo. Sportsko bodrenje, kako i dolikuje mladostašima.

Ipak, na posljednji se odmor otišlo s prednošću Šibenčana jer je Pelicarić pogodio za vodstvo Solarisa 7:6. U posljednjim trenucima ove dionice valja zabilježiti i vrlo dugačak napad, odnosno 4 uzastopna napada gostiju (dva kornera, dva bloka) iz kojeg se Mladost uspjela obraniti. Opet, i zahvaljujući Jurlini s nove dvije obrane. Nismo više sigurni je li Jerko ima samo 2 ruke!

U zadnjoj četvrtini, konačan obrat. Tin Fabris je u drugoj minuti ove četvrtine pogodio za novo izjednačenje (7:7), a onda slijede još dva ‘uboda’. Prvo Luka Bajić, ponovo jedna njegova ‘raketa’, a dvije minute prije kraja i kaptan Franko Lazić za 9:7. Pola minute kasnije je Jurlina obranio i 16. put, te je tu već bilo jasno – na bronci valja ugravirati natpis – MLADOST!

Prekrasan završetak jedne dugačke i teške sezone. Čestitke svim igračima, cijelom stručnom stožeru na čelu s prvim trenerom Zoranom Bajićem na osvojenoj medalji. Sada im želimo primarno dobar odmor, iako će dio njih biti okupiran i reprezentativnim obvezama, a nakon toga njima i svima nama želimo da nam sljedeća sezona bude još ljepša i sjajnija.

Dotad ćemo sanjati brončane snove!

Zoran Bajić, trener Mladosti:

“Izvanredan ambijent, odlična atmosfera. Drago mi je da su nas u velikom broju došli podržati naši navijači. Nemam što reći, čvrsta borbena utakmica, ali to smo i očekivali. Solaris je kvalitetan suparnik, a mi smo pokazali karakter, da imamo i kvalitetu, te okrunili medaljom ovu sezonu na najbolji mogući način.”