Bronca oko vrata na Kupu Hrvatske

event 21.07.2019.

Bravo mladići, svaka čast dečki, prva je misao koja pada na pamet nakon što su mlađi kadeti Mladosti svladali Jug CO rezultatom 17:11 (5:3, 2:1, 7:2, 3:5) i osvojili brončano odličje na Kupu Republike Hrvatske odigranom ovog vikenda na Šalati. Generacija predvođena trenerom Ratkom Štritofom i pomoćnikom Franom Vićanom odlučila je prije Kupa Hrvatske napraviti korak […]

Bravo mladići, svaka čast dečki, prva je misao koja pada na pamet nakon što su mlađi kadeti Mladosti svladali Jug CO rezultatom 17:11 (5:3, 2:1, 7:2, 3:5) i osvojili brončano odličje na Kupu Republike Hrvatske odigranom ovog vikenda na Šalati.

Generacija predvođena trenerom Ratkom Štritofom i pomoćnikom Franom Vićanom odlučila je prije Kupa Hrvatske napraviti korak dalje nakon zimskog Prvenstva Hrvatske, kada su u Dubrovniku zauzeli 5. mjesto.

Zamišljeno – učinjeno. Najprije je izboreno polufinale nakon pobjede nad Zadrom, što je već jamčilo korak više u odnosu na Gruž. Nakon poraza u polufinalu, u kojem je bolji bio POŠK, u borbi za broncu mlade je Žapce dočekao Jug, koji je, podsjećanja radi, svladao naše dečke u grupi s 13:8.

Nepisano je pravilo da utakmice za brončano odličje dobivaju ekipe s jačim pobjedničkim motivom. To su ovog nedjeljnog jutra na Šalati, definitivno bili naši Žapci.  Glasno bodreni od 30-tak roditelja i prijatelja kluba, Žapci su nakon početnog vodstva Dubrovčana preuzeli igru i rezultat u svoje ruke te ostvarili vodstvo koje su iz minute u minutu povećavali. Čini su to lakoćom na način da je nakon dobro odigrane obrane, vratar Prižmić točno bacao lopte u kontru, koje bi njegovi suigrači pretvarali u zgoditke ili izborili peterce za Mladost (čak 7 izborenih peteraca od kojih su 6 realizirani). Najveće vodstvo Mladost je imala pri kraju treće četvrtine, kada je Bučević zabio svoj osmi gol na utakmici za 15:6. U posljednoj su dionici Jugaši donekle ublažili poraz.

U utakmici u kojoj je svih 13 Žabaca + 1 Žabica Aurora Stipanov, dalo svoj doprinos slavlju na klupi i tribinama, ipak valja izdvojiti tri prezimena. Bučević je zabio 8 golova na utakmici i za gol ostao “prekratak” za naslov najboljeg strijelca. Bučo, kako ga zovu suigrači i treneri, dao je najviše golova na turniru – 27 komada, ali mu se prema pravilima natjecanja “briše” 5 golova iz četvrtfinala kako bi se osigurao ravnopravan tretman svih ekipa, budući da su pobjednici grupa nisu igrali četvrtfinale. Drugi istaknuti pojedinac bio je Roko Padro sa 6 postignutih golova, a treći među njima je vratar Matija Prižmić koji je ubilježio 8 obrana, i kao što je već spomenuto, asistirao svojim suigračima u kontri.

Osvojena medalja na Kupu Hrvatske nagrada je ovim dečkima i njihovim trenerima za sav trud i odricanja koji su rezultirali velikim pomakom u igri Mladosti.

Uz još jedno veliko bravo dečki, zaslužili su da ih se poimence spomene:

Matija Prižmić, Vito Erceg, Amar Fajković, Marko Barišić, Roko Padro, Bruno Stančić, Roko Vukojević, Petar Erenda, Ante Mardešić, Luka Barišić, Matija Hajdaš, Bartul Bučević, Luka Matić i Aurora Stipanov. Trener: Ratko Štritof i pomoćnik: Frano Vićan.