Bukić: “Najveći uspjeh bio je osvajanje Kupa Hrvatske”

event 20.07.2018.

Od sljedeće godine Luka Bukić nosit će kapicu talijanskog Pro Recca. Prije odlaska u novu sredinu razgovarali smo s Lukom, a u nastavku pročitajte njegova razmišljanja. Po svršetku ove natjecateljske sezone, na Savi je prilično neočekivano odjeknula vijest – odlazi Luka Bukić. I to kamo? U najskuplji vaterpolski kolektiv, talijanski Pro Recco, kojeg je ovog […]

Od sljedeće godine Luka Bukić nosit će kapicu talijanskog Pro Recca. Prije odlaska u novu sredinu razgovarali smo s Lukom, a u nastavku pročitajte njegova razmišljanja.

Po svršetku ove natjecateljske sezone, na Savi je prilično neočekivano odjeknula vijest – odlazi Luka Bukić. I to kamo? U najskuplji vaterpolski kolektiv, talijanski Pro Recco, kojeg je ovog ljeta preuzeo legendarni Ratko Rudić.

Luka, dijete Mladosti, s 24 navršene godine, odlučio se na veliki iskorak u karijeri i odlazak u proslavljeni talijanski klub. U seniorskoj kapici našeg kluba je debitirao, sada već davne 2011. protiv Šibenika i odmah se u prvoj sezoni okitio naslovom Kupa Republike Hrvatske. U nastavku klupske karijere, iako Mladost nije osvajala trofeje, Luka je napredovao i razvijao se, postao jedan od ključnih igrača u momčadi, da bi u nedavno završenoj sezoni bio najbolji strijelac Regionalne vaterpolo lige, postigavši 39 golova u 18 utakmica.

Kako si vidio svoju dosadašnju karijeru u Mladosti? Koje najljepše trenutke bi izdvojio u prethodnim godinama?
Ostaje mi puno lijepih sjećanja i trenutaka, pa mi nije lako izdvojiti nešto, ali najveći uspjeh bi vjerojatno bilo osvajanje Kupa Hrvatske.

Koga vidiš kao nasljednika kapice br. 6?
Ima puno talentiranih mladih igrača, a došla su i nova pojačanja tako da sam siguran da neće razočarati.

Odlazak u Recco je veliki iskorak u karijeri jednog vaterpoliste. Što je presudilo za odabir Pro Recca, Ratko Rudić?
Kod donošenja odluke utjecalo je sigurno više stvari poput novih sportskih motiva i dokazivanja, ali i dolazak Ratka Rudica.

Koja su Tvoja očekivanja i ciljevi u Genovi? Konkurencija će sigurno biti oštra, ali izazovna za daljnji napredak…
Ciljevi su odigrati što bolju sezonu i naravno pokušati osvojiti što više trofeja. Istina je da je konkurencija velika, ali mislim da ću tako i više napredovati i uspjeti se nametnuti.

Ne preostaje nam ništa drugo nego zahvaliti se Luki za sve dobre utakmice koje je odigrao u žuto plavoj kapici. Poželimo mu sreću u novom klubu te da i tamo pokaže sve svoje kvalitete.