Bukić vratio Mladost na pobjednički kolosjek

event 02.03.2018.

Poraz od Juga u prošlom kolu je zaboravljen nakon trijumfa protiv Jadrana u Splitu. Mladost je večeras bila bolja od Splićana s uvjeljivih 9:5 (1:1, 3:2, 2:1, 3:1). Igrači Mladosti su i treći puta u ovoj godini slavili u Splitu, ovaj puta “žrtva” je bio Jadran. I baš kako je u najavi utakmice predvidio legendarni […]

Poraz od Juga u prošlom kolu je zaboravljen nakon trijumfa protiv Jadrana u Splitu. Mladost je večeras bila bolja od Splićana s uvjeljivih 9:5 (1:1, 3:2, 2:1, 3:1).

Igrači Mladosti su i treći puta u ovoj godini slavili u Splitu, ovaj puta “žrtva” je bio Jadran. I baš kako je u najavi utakmice predvidio legendarni Dudo Šimenc, bio je to u većem dijelu neizvjestan susret.
Otvaranje utakmice je, kako i priliči starim rivalima, bilo izjednačeno i borbeno. Druga četvrtina je ponudila obrate koji vaterpolo čine lijepim. Najprije je Mladost povela, da bi Jadran sa dva zgoditka preuzeo vodstvo, a onda Luka Bukić ponovo vraća prednost na zagrebačku stranu. Treća dionica je bila prijelomna, ako ne u rezultatskom smislu a onda svakako po igračkom. Mladost se, prvenstveno dobrom kolektivnom igrom u obrani nametnula Jadranu, i jasno dala do znanja da je večeras samo pobjeda zanima. U zadnjem dijelu susreta Žapci su finalizirali započeto u prethodnoj četvrtini i ostvarili uvjerljivu pobjedu.
Naslovnu rolu je odigrao večeras sjajni Bukić sa 4 gola, nekoliko dodavanja na centre za isključenje, te dobrom igrom u obrani. Odmah do njega bili su vrlo dobri Bašić sa 3 zgoditka i kapetan Marcelić sa 9 obrana od kojih nekoliko vrlo bitnih kad se “lomila” utakmica. Ne smijemo zaboraviti ni učinak centarskog para Radu-Paškvalin, koji su zaradili ukupno 6 isključenja i dobili konkurenciju u Pavi Markoviću koji je pokazao da i na centru može “zaraditi” isključenje. Kvalitetna igra u obrani limitirala je Jadran na 5 golova a reprezentativca Šetku na samo 2 postignuta zgoditka.
Prijatelje Mladosti može razveseliti i pristup Žabaca koji su pokazali htijenje i zajedništvo koje se najbolje moglo vidjeti kod proslava golova kada su, u pravilu, u zraku bile dvije tri stisnute šake uz onu stijelčevu.
Trener Bajić je kratko prokomentirao utakmicu:
Vrlo dobro smo odigrali utakmicu u obrani što je rezultiralo malim brojem primljenih golova. Igrač manje nam je funkcionirao odlično (2 primljena gola iz 12 igrača manje), a u realizaciji igrača više smo bili vrlo dobri (4/9). Kako je utakmica odmicala naša igra u napadu je bila sve uvjerljivija.