Posjeti HAVK Mladost web-shop

Čagalj: “Očekujem našu pobjedu usprkos mojim emocijama”

event 23.11.2018.

Nakon povratka iz Splita s dvoboja protiv Jadrana, mladostaši su svu svoju pažnju usmjerili na drugi splitski klub – Mornar, protiv kojeg u subotu 24.11. u 19:00 igraju utakmicu 6. kola Triglav regionalne vaterpolo lige. Nema predaha za Žapce u ovom dijelu sezone. Tek što su se vratili s uspješnog gostovanja iz Dalmacije prionuli su […]

Nakon povratka iz Splita s dvoboja protiv Jadrana, mladostaši su svu svoju pažnju usmjerili na drugi splitski klub – Mornar, protiv kojeg u subotu 24.11. u 19:00 igraju utakmicu 6. kola Triglav regionalne vaterpolo lige.
Nema predaha za Žapce u ovom dijelu sezone. Tek što su se vratili s uspješnog gostovanja iz Dalmacije prionuli su pripremama za susret s Mornarom. Splićani dolaze na Savu s omjerom 3 pobjede i 2 poraza u otvaranju Regionalne lige i trenutno drže 5. poziciju na tablici.
Za najavu dvoboja zamolili smo Marina Čaglja, bespoštednog beka koji je dao znatan doprinos pobjedama Mladosti u ovoj sezoni. Čago je čitavu svoju karijeru proveo u Mornaru i u subotu će prvi puta nastupiti kontra svojih.
Marino kakvu utakmicu očekuješ protiv svog Mornara?
“Mornar je odlična mlada ekipa i neće nam biti lako protiv njih. Ali očekujem našu dobru igru i pobjedu. Gledao sam njihovu zadnju utakmicu u Splitu protiv Juga u kojoj su, unatoč porazu, jugašima pružili dobar otpor.”
Kako će biti igrati prvi puta protiv bivših suigrača? Hoćeš li se zabuniti i dodati loptu igračima u plavim kapicama Mornara?
Marino se nasmijao:
“Neću, bez brige. Neće mi biti lako u subotu igrati protiv Mornara, ali nastojat ću iskontrolirati emocije. Treba biti profesionalac i odaraditi utakmicu na pravi način.”
Koga vidiš kao najveću prijetnju Mladosti?
“Istaknuo bi Burića i centra Duževića kao najveće opasnosti. U prvoj postavi ima još nekoliko iskusnih igrača kao što su Ćalić i Živković. Prvih 7 im je forte, dok je klupa nešto slabija.”
Razmišljanja o nadolazećoj utakmici iznio je i strateg Žabaca Zoran Bajić:
“Završili smo seriju izuzetno teških utakmica. U utakmicu s Mornarom ulazimo 100% fokusirano i nećemo ih podcijenit. Pratio sam Mornara na kvalifikacijskim utakmicama LEN kupa u Siracuzi i ostavili su mi vrlo dobar utisak. No unatoč tome nadamo se dobroj igri i novim bodovima, obzirom na sve dosada prikazano s naše strane.”
Ima li kakvih novosti u ekipi što se tiče sastava za subotu?
“Nastupit ćemo u najjačem sastavu. Trenutno radimo na regeneraciji ekipe i nemamo nikakvih problema. Ako nam to rezultat bude dopuštao, u toku igre ćemo nastojati odmoriti igrače koji su igrali više i dati priliku mladim igračima. Mislim da su ovo utakmice u kojima ti mladići trebaju pokazati svoj razvojni put i da su budućnost za našu Mladosti i hrvatskog vaterpola. Vjerujem da će oni to u punoj mjeri i pokazati.

Vjerujemo u dobar odaziv publike u subotnjem dvoboju, koja sigurno neće ostati razočarana zbivanjima u i oko bazena, kao uostalom i u čitavom dosadašnjem dijelu sezone.