Posjeti HAVK Mladost web-shop
Pobjeda nad Solarisom

Čak 20 golova mlađih juniora

event 05.02.2023.

Dan nakon što su seniori našeg kluba slavili u Šibeniku nad odgovarajućom momčadi Solarisa, mlađi su juniori ugostili mlade Šibenčane na bazenu uz Savu

Ugostili i visoko slavili. S čak 20 postignutih, a 14 primljenih golova ili 20:14 (4:5, 4:3, 6:5, 6:1) Mladost je pretekla Sunčane na tablici i ostvarila drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, dospjevši tako do 6. mjesta sa 7 bodova. Trenutačno nam šest bodova ‘bježi’ gradski konkurent, Medveščak.

U utakmici s izrazito puno pogodaka, odluka je donesena tek u zadnjoj četvrtini. Šibenčani su od početka bili ti koji su blago diktirali tempo i kretanje rezultata. Uostalom, početkom druge četvrtine je Solaris poveo čak tri razlike (4:7), da bi ipak naši mladići uspjeli izjednačiti (7:7 i 8:8) na kraju druge četvrtine. No, i najvećim dijelom treće četvrtine smo bili u situaciji ‘loviti’ prednost gostiju koja je u dva navrata iznosila i dva pogotka zaostatka (8:10 i 11:13). Posljednje dvije minute treće četvrtine naši su mladići odigrali sjajno i s tri gola (Dobrić iz kontre i peterca, te Vukojević iz protunapada) posve preokrenuli tijek zbivanja u vodi. Uoči zadnje četvrtine je bilo 14:13 za mladostaše. Nagovještaj onog što je slijedilo.

U zadnjih osam minuta u bazenu kao da je bila samo jedna momčad. Čak 6 postignutih i tek jedan primljeni pogodak dao je na kraju visoku pobjedu naše momčadi.

Brojem postignutih pogodaka izdvojio se Fran Dobrić, šesterostruki strijelac, dok su ostale pogotke za Mladost postigli – Bruno Stančić, Roko Vukojević i Niko Sošić po 3, Petar Erenda i Andrija Čolović 2, te Matej Šorić 1 gol.