Posjeti HAVK Mladost web-shop

Četverac otišao sa Save

event 27.06.2019.

Po okončanju sezone 2018./19. bekovi Ivan Buljubašić i Marino Čagalj, desni vanjski Antonio Petković i rezervni vratar Luka Sučić napustili su Žapce i vaterpolsku karijeru nastavljaju u drugim sredinama.  Kako to uvijek u sportu biva, na kraju sezone slijede odlasci igrača i dolasci novih imena u klub. Mladost je u nedavno završenoj sezoni osvojila Regionalnu […]

Po okončanju sezone 2018./19. bekovi Ivan Buljubašić i Marino Čagalj, desni vanjski Antonio Petković i rezervni vratar Luka Sučić napustili su Žapce i vaterpolsku karijeru nastavljaju u drugim sredinama.  Kako to uvijek u sportu biva, na kraju sezone slijede odlasci igrača i dolasci novih imena u klub. Mladost je u nedavno završenoj sezoni osvojila Regionalnu vaterpolo ligu, igrala u finalima Prvenstva i Kupa Republike Hrvatske, te se nakon šest godina vratila u LEN Ligu prvaka. Osvojeni pehar u RVL prvi je seniorski trofej nakon dugih 7,5 godina “posta”.

U po svemu uspješnoj sezoni, svoj su značajan doprinos dala i četvorica koja su otišla u druge sredine.

Ivan Buljubašić je u sezonu krenuo povrijeđen, te propustio listopadske susrete. Potom je u sezoni nanizao 40 utakmica u kojima je postigao 29 golova. Bio je i zamjenski kapetan kada nije nastupao Ivan Marcelić. Nova mu je destinacija viceprvak Europe Olympiacos.

Antonio Petković je odigrao gotovo sve utakmice u sezoni, ukupno njih 45, te zabio 73 gola čime je sezonu okončao kao četvrti “topnik” kluba (iza Lovre Miloša, Miloša Ćuka i Cosmina Radua).

Marino Čagalj je ubilježio 44 nastupa u našoj kapici te zabio 28 golova. Slijedeća mu je destinacija Jadran iz Herceg Novog.

Luka Sučić je nažalost od početka sezone vukao ozljedu, a nakon što ju je krajem prošle godine sanirao, upisao je 10 natupa za Mladost.

Svoj četvorici naših bivših igrača HAVK Mladost zahvaljuje na njihovom doprinosu u prošlosezonskim uspjesima kluba, te želi puno uspjeha u novim vaterpolskim sredinama.