Posjeti HAVK Mladost web-shop

Četvrtfinale počinjemo na Kantridi

event 24.03.2022.

Mladostaši, aktualni prvaci Hrvatske odnosno branitelji prošle sezone osvojenog naslova najboljih u državi, u petak navečer u Rijeci počinju s doigravanjem odnosno početkom završnice Prvenstva Hrvatske. Naime, kao što je već od ranije znano, suparnici našim mladostašima u četvrtfinalu doigravanja su igrači trenera Igora Hinića, sastav Primorja EB iz Rijeke. Sastav koji je ove sezone […]

Mladostaši, aktualni prvaci Hrvatske odnosno branitelji prošle sezone osvojenog naslova najboljih u državi, u petak navečer u Rijeci počinju s doigravanjem odnosno početkom završnice Prvenstva Hrvatske.

Naime, kao što je već od ranije znano, suparnici našim mladostašima u četvrtfinalu doigravanja su igrači trenera Igora Hinića, sastav Primorja EB iz Rijeke. Sastav koji je ove sezone relativno često dolazio u Zagreb ili pak Žapci na Kantridu, ali tada na spariranje jedni drugima, zajedničke treninge. Sada slijede dvije utakmice natjecateljskog karaktera odnosno četvrtfinale Prvenstva Hrvatske. Prva je na rasporedu već ovog petka, od 20.30 sati na bazenu Zdravko Ćiro Kovačić u Rijeci.

Prošlog je ljeta Primorje EB značajno izmijenilo momčad, kao i Mladost uostalom, bitno ga pomladivši. Dvojica njihovih ponajboljih igrača, sada igraju pod kapicom Žabaca (Dario Rakovac – na slici i Ivan Vrbnjak), ali trener Igor Hinić je oformio agilan, žilav, izrazito pokretljiv, agresivan sastav s jako dopadljivom igrom. Nisu slučajna njihova prva mjesta u A1 ligi, kao i u poretku od 6. do 10. našeg prvenstva.

“Imaju jako dobru kolektivnu i individualnu kontru. Vrlo su agresivni u obrani, kombiniraju presing s M-zonom, usporavaju tranziciju. Vrlo potentna momčad”,  komplimentima se prvo na račun suparnika izražava Zoran Bajić, trener naše prve momčadi.

“Ima sličnosti s nama, u pogledu agresivnost i brzine. Njihova snaga je svakako momčadska igra, makar sigurno da odskaču Brubnjak i Tkač. Ipak, sve u svemu mislim da bi trebali već u Rijeci, ako je ikako moguće odigrati kvalitetnu utakmicu i na osnovu toga se nadati dobrom uzvratu u Zagrebu.”

Kada se hvali poletnost Riječana, nemoguće je ipak ne spomenuti i energetsku snagu Mladosti koja niti ove sezone, svim promjenama unatoč, nije izgubila na intenzitetu.

“Sigurno, ali smo ipak malo kraći u rotaciji. Primorje ima rekosmo dvojicu nešto istaknutijih, ali kolektivno tko god uđe s klupe može dostojno zamijeniti kolegu. Oni su ipak na neki način ‘duži’, ali se nadam našoj kvaliteti udarnih 7-8 igrača i da ćemo uspjeti zadržati taj ritam koji će nam omogućiti pobjedu”, veli trener Zoran Bajić.

Što se naših suparnika tiče, neizvjestan je nastup centra Roka Jurišića koji dugo osjeća posljedice viroze, te će odluku o njegovom nastupu donijeti trener Riječana, Igor Hinić na dan utakmice. Inače, za ovaj se susret u Primorju EB nadaju dolasku i svojih 300-injak navijača.

Uzvratna utakmica odigrat će se u srijedu, 6. travnja u Zagrebu.