Posjeti HAVK Mladost web-shop

CROclasico u finalu Regionalne vaterpolo lige

event 20.04.2019.

Sedmi put ove sezone uskočit će u bazen Jug CO i Mladost, kako bi jedni protiv drugih odmjerili snage u derbiju hrvatskog vaterpola. Drugi puta u sezoni biti će to utakmica za trofej, ovaj puta u finalu Regionalne vaterpolo lige.Jug je slavio 2 puta u LEN Ligi prvaka. Slavili su igrači Vjeke Kobeščaka i 2 puta u […]

Sedmi put ove sezone uskočit će u bazen Jug CO i Mladost, kako bi jedni protiv drugih odmjerili snage u derbiju hrvatskog vaterpola. Drugi puta u sezoni biti će to utakmica za trofej, ovaj puta u finalu Regionalne vaterpolo lige.Jug je slavio 2 puta u LEN Ligi prvaka. Slavili su igrači Vjeke Kobeščaka i 2 puta u Kupu Hrvatske te ga osvojili pred Božić u svom Dubrovniku. A današnje finale igra se na Savi, dan prije Uskrsa. Finale je to Regionalne lige u kojoj ove sezone jednom slavila Mladost, a jednom je susret završio neriješeno.

Trener Žabaca Zoran Bajić garantira maksimalnu borbenost i htjenje svojih igrača, ali respektirajući Jug, ne stavlja ruku u vatru da je to dovoljno za osvajanje trofeja. S druge pak strane, kapetan Juga Xavi Garcia “gura” Žapce u malu prednost jer Mladost igra kod kuće. Kapetan Žabaca Marcelić kaže “pričat ćemo u subotu oko 18:30“, misleći na kraj susreta koji započinje u 17:00.

Na sve najave iz oba tabora stari ljudi bi rekli “živi bili pa vidjeli”. I bez svake sumnje imati će se što za vidjeti.

Mladost čeka svoj trofej od konca 2011. i slavlja u Zadru kada su pod vodstvom sadašnjeg stratega Juga Vjeke Kobeščaka, osvojili Hrvatski Kup. U međuvremenu, dakle u 7,5 godina, igrači Mladosti uspjeli su izboriti osam finala, od čega pet protiv Juga i u svim tim finalima su se okitili srebrom.

Kroz par sati počinje deveto finale. Ako je za vjerovati onoj “treća sreća”, onda je ovo za Žapce treći ciklus “treće sreće”! Nadamo se napokon uspješan.

Sretno Žapci!