Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ćuk: Čvrstom obranom do uspjeha u Szolnoku

event 22.01.2019.

Mladost u 7. kolu LEN Lige prvaka gostuje u Mađarskoj gdje 23.1. u 19:00 igra protiv domaćeg Szolnoka. Prvi dio natjecanja u skupini B Mladost “zatvara” utakmicom protiv Szolnoka u Mađarskoj, a nakon toga protivnici se redaju, Zagrepčani bi rekli, “naopačke” pa za 2 tjedna Mađari gostuju u Zagrebu. Szolnok se trenutno na tablici na […]

Mladost u 7. kolu LEN Lige prvaka gostuje u Mađarskoj gdje 23.1. u 19:00 igra protiv domaćeg Szolnoka.
Prvi dio natjecanja u skupini B Mladost “zatvara” utakmicom protiv Szolnoka u Mađarskoj, a nakon toga protivnici se redaju, Zagrepčani bi rekli, “naopačke” pa za 2 tjedna Mađari gostuju u Zagrebu.
Szolnok se trenutno na tablici na petom mjestu s 2 boda manje od Mladosti. U dosadašnjih 6 kola igrali rezultatski neizvjesne utakmice te ubilježili jednu pobjedu i dva poraza uz čak tri neriješena ishoda. Na svom su plivalištu svladali Jadran ST (10:9) te remizirali protiv Olympiacosa i Hannovera. Radi se o ekipi koja je prije dvije sezone bila prvak Europe i koja će u ovoj, “skraćenoj” (Hannover je kao domaćin osigurao F8) grupi, tražiti jedno od prva tri mjesta za prolazak na završnicu Lige prvaka.
Najavu susreta nam je dao Miloš Ćuk koji je lani nosio kapicu Egera i vrlo dobro poznaje protivničke igrače:
“Iduće dvije utakmice su biti ili ne biti i za nas i za njih. Oni nisu najbolje krenuli u ovom sezonu i rezultati koje su do sada ostvarili ne odgovaraju njihovoj kvaliteti. Doživjeli su dosta promjena na ulasku u sezonu, čak više i od nas, i to je ostavilo traga. Oni će tek u idućem razdoblju pokazati svoju snagu i očekujem da se počinju dizati u drugom dijelu sezone.
Szolnok ne igra “divlje” kao druge mađarske ekipe, a i napravili su sustav u obrani što će se pokazati u nastavku. Pred nama je ogroman izazov, pogotovo u gostima. Igrao sam tamo lani i znam da je vrlo teško igrati pred njihovom publikom. Oni puno bolje utakmice odigravaju na svom plivalištu nego u gostima.”

Kako onda Mladost može parirati u Mađarskoj?
“Mi ćemo ostvariti pozitivan rezultat tamo jedino ako nam obrana bude funkcionirala na najvišoj mogućoj razini. Naša prednost je indvidualni kontranapad preko Lovre i Kharkova. Pojedinačno gledano, kvaliteta je možda malo na njihovoj strani, a mi moramo biti borbeni i hrabri. Obrana, obrana i obrana.”, naglasio je na kraju Miloš Ćuk.
Utakmica u Szolnoku se može pratiti na Arena Sport 1 s početkom u 19:00.
Sretno Žapci!