Posjeti HAVK Mladost web-shop

Damjanić: “Mladost se vraća u sam vrh europskog vaterpola”

event 14.08.2018.

Direktor kluba Milorad Damjanić zajedno sa ostatkom Uprave se bori kako bi klub vratio na staze slave. Miki je sigurna prava osoba da nam najavi što nas to očekuje u sljedećoj sezoni u kojoj će Mladost igrati Ligu prvaka. Koliko svima u klubu znači činjenica da će se Mladost natjecati sa najboljim klubovima Europe? Mislim […]

Direktor kluba Milorad Damjanić zajedno sa ostatkom Uprave se bori kako bi klub vratio na staze slave. Miki je sigurna prava osoba da nam najavi što nas to očekuje u sljedećoj sezoni u kojoj će Mladost igrati Ligu prvaka.

Koliko svima u klubu znači činjenica da će se Mladost natjecati sa najboljim klubovima Europe?
Mislim da je za klub to od izrazitog značaja jer se vraća u sam vrh europskog klupskog vaterpola. Liga prvaka nam donosi 14 utakmica na visokom nivou.
Ovo jako puno znači za naše mlade i izrazito talentirane igrače koji će napredovati kroz puno vrhunskih utakmica sa odličnim protivnicima.

Liga prvaka je kako igrački tako i organizacijski zahtjevno natjecanje. Može li Mladost financijski izdržati jedno tako veliko natjecanje?
Nadam se da ćemo uspjeti, ali to je pitanje za novi UO Havk Mladost. Svi zajedno moramo shvatiti da je to projekt koji iziskuje određena financijska sredstva kako bi mogli organizirati utakmice na visokom nivou.

Mladost će u novu sezonu ući sa izmijenjenim sastavom. Nakon odlazaka starih i dolazaka novih igrača, da li je Mladost jača ili slabija u odnosu na prošlu sezonu?
U novu sezonu Mladost je prije svega nova momčad i svakako će nam trebati vremena da se uigramo. Doveli smo nekoliko dobrih igrača i nikako ne bih uspoređivao kvalitetu nove i stare momčadi.

Od kojeg novog igrača možemo očekivati najviše?
Od novih igrača svakako je najjače pojačanje Miloš ćuk koji je i na netom završenom EP bio po meni najbolji igrač prvenstva. Ne smijemo zaboraviti ni naše reprezentativce Buljubašića, Čagalja i Petkovića koji će svojom kvalitetom pridonijeti dobroj igri Mladosti. Ljevak Kharkov je mladi igrač od kojeg očekujemo da se razvije u ozbiljnu kvalitetu.

Liga prvaka donosi puno utakmica kroz sezonu. Hoće li igrači moći izdržati fizički zahtjeve koji će biti pred njima?
To je pitanje više za trenera Bajića i njegov stožer, Mišljenja sam da će igrači sigurno moći odigrati utakmice na visokom nivou jedino da nas ozljede zaobiđu.

Hoće li uprava pred trenera Bajića i igrače postaviti ciljeve određenog plasmana u Ligi prvaka?
U prvoj sezoni naših nastupa u Ligi prvaka Uprava pred momčad i trenere neće postavljati imperativ nekog plasmana.

Žapci će tako u prvom djelu sezone nastupati i u Regionalnoj ligi i u Ligi prvaka. Tu su još Kup Hrvatske, kao i Prvenstvo Hrvatske u nastavku sezone. Kako gledate na cijelu sezonu i s kojim ciljevima ulazite u nju?
U Regionalnoj ligi i Prvenstvu Hrvatske cilj nam je plasman u finale i ravnopravna igra s Jugom. U Ligi prvaka naravno da ne očekujemo sve pobjede, ali očekujemo napredak naših igrača i dobivanje iskustva u igranju tako zahtjevnih utakmica.

Sve u svemu pred nama je jako uzbudljiva sezona na Savi. Uživajmo svi u njoj i podržimo igrače i Upravu kako bi na najbolji način predstavili zagrebački i hrvatski vaterpolo na velikoj sceni.