Dašić otišao u Francusku

event 15.06.2022.

Marin Dašić više nije član našeg kluba, već će slijedeće sezone igrati pod kapicom francuskog prvoligaša Lillea. Marinu je s krajem sezone 2021./22. istekao ugovor s Mladosti, a kako se nismo uspjeli dogovoriti oko nastavka suradnje, te uz za njega zanimljivu ponudu iz Francuske, Marin će karijeru nastaviti u inozemstvu. Marin Dašić (25) je ponikao […]

Marin Dašić više nije član našeg kluba, već će slijedeće sezone igrati pod kapicom francuskog prvoligaša Lillea. Marinu je s krajem sezone 2021./22. istekao ugovor s Mladosti, a kako se nismo uspjeli dogovoriti oko nastavka suradnje, te uz za njega zanimljivu ponudu iz Francuske, Marin će karijeru nastaviti u inozemstvu.

Marin Dašić (25) je ponikao u Mladosti, otišao je bio i na studij u SAD gdje je 2018. osvojio i NCAA naslov igrajući za sveučilišnu momčad USC (University Souther California). U prosincu 2019. nakon diplome u Kaliforniji, vratio se u rodni grad i matični klub, te je bio dio momčadi koja je u kasnije dvije godine osvojila Premier regionalnu ligu, a u sezoni 2020./21. dvostruku krunu odnosno naslov prvaka Hrvatske i nacionalni kup.

“Doista mi nije bilo lako donijeti odluku jer je ovo ipak moj klub, ali bila mi je i vrlo zanimljiva pobuda Lillea koji stvara zanimljiv, velik projekt”, rekao je Marin Dašić.

Lille je u ovom prijelaznom roku već bio vrlo aktivan, pa je tako uz trenera Petra Kovačevića iz Spandau 04, doveo i Marka Petkovića iz Jadrana iz Herceg Novog, Matiju Brguljana iz Waspo 98 Hanovera, te francuskog reprezentativca Mehdija Marzoukija iz pariškog Noisy-le-Seca.

Našem Marinu zahvaljujemo za sve što je dao Mladosti minulih sezona, za svaku utakmicu i gol, želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri, ali i nećemo reći “zbogom” već “doviđenja”!