Derbi Mladosti i Juga pripao Dubrovčanima

event 15.02.2020.

Susret drugog kola doigravanja Regionalne vaterpolo lige završio je rezultatom 9:10 (1:4, 3:3, 2:3, 3:0) za Jug AO. Po dva pogotka u redovima Žabaca zabili su Lovre Miloš, Luka Bukić i Konstantin Harkov.  ”Zaslužena pobjeda Juga, bili su cijelu utakmicu bolji protivnik. Na kraju smo se malo približili ali smo u prijelomnim trenucima, u početku […]

Susret drugog kola doigravanja Regionalne vaterpolo lige završio je rezultatom 9:10 (1:4, 3:3, 2:3, 3:0) za Jug AO. Po dva pogotka u redovima Žabaca zabili su Lovre Miloš, Luka Bukić i Konstantin Harkov. 

”Zaslužena pobjeda Juga, bili su cijelu utakmicu bolji protivnik. Na kraju smo se malo približili ali smo u prijelomnim trenucima, u početku utakmice, trebali biti efikasniji s igračem više. Nedostajao nam je Marcelić, ali Jerko Jurlina je branio kvalitetno. Nemam mu što zamjeriti, trebali smo bolje iskoristiti igrača više i onda bi rezultat bio bolji!” – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

 U drugo kolo doigravanja obje su momčadi ušle s pobjedničkim nizom te nije nedostajalo motiva za pobjedu. Dubrovačka ekipa bila je dominantnija tijekom utakmice ali Žapci su čvrstom igrom i borbenošću u zadnjoj četvrtini došli na samo pogodak razlike. Veliki nedostatak za Mladost bio je izostanak kapetana i vratara Ivana Marcelića koji je zbog zdravstvenih razloga propustio susret, a zamijenio ga je mladi Jerko Jurlina.

 ”Imali smo loš ulazak u utakmicu, moguće je na to psihički utjecao nedostatak kapetana. Možda su i reprezentativne pripreme uzele svoj danak. Idemo dalje sada, stiže nam Jadran i idemo po pobjedu!’‘- izjavio je nakon utakmice Jerko Jurlina.

 Za Mladost su igrali, Cosmin Radu, Lovre Miloš (2), Matias Biljaka (1), Miloš Ćuk, Marin Dašić, Luka Bajić, Luka Bukić (2), Franko Lazić, Alex Bowen, Aljoša Kunac (1), Konstantin Kharkov (2), Jerko Jurlina (9) i Josip Vrlić (1).

Iduća utakmice za Žapce je u utorak 18. veljače kada od 20.45 igraju sa splitskim Jadranom u Regionalnoj ligi. Već u petak dočekuju Telekom Ferencvaroš u Ligi prvaka, a susret počinje u 20.30 sati.