Posjeti HAVK Mladost web-shop

Derbi protiv Juga s humanitarnim karakterom

event 18.02.2017.

U srijedu 22.02.2017. na Mladosti se igra derbi hrvatskog vaterpola između Mladosti i Juga. Utakmica je posebna po tome što će sav prihod od prodaje ulaznica biti doniran za liječenje malene Tonke Jerković (9) kojoj je nakon moždanog udara potrebna adekvatna liječnička skrb. Utakmica je posebna po tome što će sav prihod od prodaje ulaznica […]

U srijedu 22.02.2017. na Mladosti se igra derbi hrvatskog vaterpola između Mladosti i Juga. Utakmica je posebna po tome što će sav prihod od prodaje ulaznica biti doniran za liječenje malene Tonke Jerković (9) kojoj je nakon moždanog udara potrebna adekvatna liječnička skrb.

Utakmica je posebna po tome što će sav prihod od prodaje ulaznica biti doniran za liječenje malene Tonke Jerković (9) kojoj je nakon moždanog udara potrebna adekvatna liječnička skrb, koja bi joj pomogla u oporavku i vratila je u normalan bezbrižan dječji život.

Tonka Jerković je do sada preživjela dva moždana udara. Prvi 2013. godine u dobi od 5.5 godina i drugi 2015. godine u dobi od 8 godina. Posebno težak je bio 2. moždani udar kada je Tonka ostala potpuno nepokretna, bez mogućnosti govora, gutanja, žvakanja…

Tonki je dijagnosticirana bolest moyamoya (jap. oblačić). Moyamoya je iznimno rijetka bolest krvnih žila u mozgu i suvremenoj medicini velika nepoznanica. Tonka je 11.3.2016. godine operirana na Universitätspital u Zürichu. Ta pretraga i operacija se mogu napraviti u samo 4 klinike u svijetu (Boston, Tokyo, Zürich i Helsinki), te smo osuđeni i na česte odlaske u Zürich koji je najbliži Zagrebu.

Zbog iznimno teškog Tonkinog stanja, skupe i dugotrajne terapije i čestih odlazaka u Švicarsku, financijski izdaci se mjere u stotinama tisuća kuna. Tonka se trenutno nalazi u poliklinici „Glavić“ u Dubrovniku gdje će provesti naredna dva mjeseca. Poliklinika ima (jedina u Hrvatskoj i šire) robot pod nazivom „Lokomat“. To je iznimno sofisticiran uređaj koji jedini, dokazano, pomaže u oporavku nepokretnih osoba nakon moždanog udara.

Uz to što ćete popratiti pravi vaterpolski derbi, udružit ćemo se i u želji da vratimo osmijeh na lice devetogodišnjoj Tonki Jerković.

Ako želite podržati ovu plemenitu akciju, molimo Vas da svoj prihod uplatite direktno na račun otvoren u svrhu prikupljanja pomoći;

Ivana Jerković, Zagreb

RBA

IBAN: HR6124840083113287971

Opis plaćanja: Donacija za liječenje Tonke Jerković

S poštovanjem,

Milorad Damjanić

Direktor

HAVK Mladost