Petak u 21:00

Derbi s Jugom

event 03.11.2022.

Samo dva dana nakon pojede nad POŠK-om, inače naše najuvjerljivije u dosadašnjem dijelu Prvenstva Hrvatske (17:3), slijedi novi ispit.

No, ovaj je nemjerljivo veći i teži, suparnik daleko jači. Mislimo, jači od prijašnjeg, ne tvrdimo baš unaprijed da su jači i od Žabaca.

Ovog petka, u kasnijim večernjim satima (21.00) u goste nam stižu jugaši, a među njima i mnoga nam jako dobro znana lica. Od trenera Vjeke Kobešćaka, pa do bivšeg nam kapetana Franka Lazića do Matiasa Biljake. Sve odreda bivši igrači Mladosti. No, kako vrlo vjerojatno i u sportskom duhu ne valja očekivati da će spomenuti trio iskazivati emocionalan popust prema matičnom ili bivšem klubu, tako će uvjereni smo i naši mladići ‘bez pardona’ ući i odigrati dvoboj s aktualnim prvakom Hrvatske.

Puno toga uoči derbija 4. kola govori na stranu gostiju. Iskusniji, jači sastav, velik broj reprezentativaca, ali predaja nikada nije bila mladostaška opcija. Prvo nam je želja biti bolji nego što je to bilo na nedavnom turniru Eurokupa – uoči utakmice će naš trener Zoran Bajić:

Želim prezentaciju igre s početka sezone. Ako jugaši budu malo samo opušteniji, mi kvalitetniji i bolji, to onda možda ode i u nekakvu neizvjesnost. Želja je što je više moguće odigrati utakmicu ‘6 na 6’. Bez primanja laganih golova iz kontre i da pokažemo u ozbiljnoj i zahtjevnoj utakmici ‘zube’. Mislim da mi tu kvalitetu imamo, samo je pitanje trenutka kada ćemo odigrati na toj razini. Zato nam treba jedna dobra, jaka, kvalitetna utakmica.

Mi prvenstveno gledamo sebe, kako bi stekli na neki način i samopouzdanje, pa onda turnir Premier lige u Zagrebu za tri tjedna i sve ono što nas dalje očekuje.

Trener Žabaca se osvrnuo malo i na turnir kvalifikacija Eurokupa koji nije završio u skladu s našim željama i očekivanjima.

Nekoliko je faktora utjecalo na cjelokupan rezultat kakav je bio. Prvenstveno trebamo razloga neuspjeha tražiti u sebi samima. To je osnova. Zatim, činjenica je i da neki stariji igrači očito trebaju više vremena za regeneraciju i da im turnirski sustav natjecanja sigurno ne ide u prilog. Ne možemo nadalje biti zadovoljni ni sa suđenjem koje u svakom slučaju nije bilo po nas na razini. Cijeli niz faktora je dakle utjecao na neuspjeh.

Uz sve, valja spomenuti i još jedan. Izostanak u punom, pravom izdanju vratara Jerka Jurline koji ima ozljedu lakta. Drugi vratar Eugen Sunara vrlo dobro obavlja povjeren zadatak, ali ipak valja spomenuti da je Jurlina, posebno prisjetimo se njegove razine obrana iz drugog dijela prošle sezone bila i više no dojmljiva.

Kako sada stvari stoje, maleni su izgledi da ćemo Jurlinu vidjeti u bazenu i protiv Juga.

Uz problem s laktom, sada se pojavila još i povišena temperatura, tako da čisto sumnjam da ćemo moći računati na njega. Ako će i biti u konkurenciji za momčad, u zapisniku da, ali teško kao prvi vratar – uoči utakmice će trener Zoran Bajić.

Utakmica Mladost – Jug počinje ovog petka od 21.00 sat. Premda je utakmicu moguće promotriti i u prijenosu na Sportskoj televiziji, mladostašima je potrebna i pomoć navijača s tribina!