Posjeti HAVK Mladost web-shop

Direktor Damjanić:”Ključna će biti utakmica u Beogradu protiv Partizana”

event 11.11.2015.

Pogled na tablicu iz Žabljeg kuta puno je ljepši nakon dviju pobjeda i novih 6 bodova. Zadovoljan je svakako i Milorad Damjanić, direktor kluba, koji nam je prokomentirao trenutni položaj Mladosti u Ligi… “Prije svega, moram reći da je iza nas jako dobar vikend sa maksimalnim brojem bodova. Nakon što smo prošli vikend ostali bez […]

Pogled na tablicu iz Žabljeg kuta puno je ljepši nakon dviju pobjeda i novih 6 bodova. Zadovoljan je svakako i Milorad Damjanić, direktor kluba, koji nam je prokomentirao trenutni položaj Mladosti u Ligi…

Prije svega, moram reći da je iza nas jako dobar vikend sa maksimalnim brojem bodova. Nakon što smo prošli vikend ostali bez bodova, mi smo isticali kako nam je važan vikend protiv splitskih klubova i kako želimo dvije pobjede te smo to i ostvarili.” ¸

Damjanić nije mogao sakriti zadovoljstvo učinjenim, a posebno je draga pobjeda nad Mornarom koji je direktan konkurent za 4.mjesto i final 4:
Utakmica u petak protiv Mornara bila je jako teška jer smo stizali rezultat cijelu utakmicu. Na kraju smo ostvarili slatku pobjedu sa 1 razlike. U toj utakmici bolji od drugih bili su Paškvalin i Bašić i to ne samo po golovima nego i igrom

Iako su se u klubu pribojavali umora, u nedjelju je ostvarena lagana pobjeda protiv POŠK-a:
Protiv POŠK-a smo pokazali da smo kvalitetnija ekipa od njih te smo rutinirano upisali nova 3 boda.

Slijedi stanka u prvenstvu, a nakon toga Žapci putuju na nezgodno putovanje u Srbiji gdje će posebno teško biti u petak protiv Radničkog. I popularni Miki je svjestan važnosti bodova sa tog puta:
Čekaju nas dva teška gostovanja. Radnićki igra solidno i biti će nam sigurno nezgodan protivnik. Nadamo se da smo puno kvalitetniji sastav od Vojvodine te da ćemo u nedjelju imati lakši posao“.

Nakon 8 odigranih kola stvari u Regionalnoj ligi polako postaju sve jasnije. Tri su kluba iskočila i oni će gotovo sigurno na final 4. Kako Damjanić gleda na borbu za 4. mjesto, posljednje koje vodi na final 4?
Mislim da će nam utakmica u Beogradu protiv Partizana biti odlučujuća za ulazak u final 4, ali pod pretpostavkom da i oni i mi dobijemo direktne konkurente. Međutim mi i oni smo mlada ekipa i kod takvih je teško sa sigurnošću reći da će pobijediti one utakmice u kojima ulaze kao favoriti.”

Kako je Milorad Damjanić bio veliki igrač i trener koji je kao pomočnik izborniku Rudiću sudjelovao u osvajanju svjetskog zlata u Melbourneu 2007. godine, za kraj smo ga pitali gdje vidi prostor za napredak naše momčadi. Iako se, kao direktor kluba, ne želi miješati u posao trenera, kratko nam je odgovorio:
Obrana, najviše posla nas očekuje na poboljšanju igre u obrani“.