Posjeti HAVK Mladost web-shop

Domaćini kvalifikacijskog turnira Eurokupa

event 17.10.2022.

Grad Zagreb odnosno HAVK Mladost bit će domaćinom kvalifikacijskog turnira, 2. krug, Eurokupa od 27. do 30. ovog mjeseca. Naime, nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Mladost je automatski ušla u izlučni dio nadmetanja za Eurokup, a temeljem ždrijeba skupina koji je određen ovog ponedjeljka u sjedištu LEN, Mladosti je povjereno domaćinstvo turnira. Jasno, […]

Grad Zagreb odnosno HAVK Mladost bit će domaćinom kvalifikacijskog turnira, 2. krug, Eurokupa od 27. do 30. ovog mjeseca. Naime, nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Mladost je automatski ušla u izlučni dio nadmetanja za Eurokup, a temeljem ždrijeba skupina koji je određen ovog ponedjeljka u sjedištu LEN, Mladosti je povjereno domaćinstvo turnira.

Jasno, Žapci su doznali i suparnike na turniru, a to su – Honved, Primorac Kotor, Mediterrani iz Barcelone i solunski PAOK. Dobre, ali ni u kojem slučaju ne i nepremostive prepreke.

Grčki predstavnik, PAOK iz Soluna na prijašnjem turniru Eurokupa kojem su bili domaćini su primjerice, remizirali protiv Solarisa 9:9, ali igrom na cijelom turniru nisu baš plijenili pozornost. Podsjetimo, za PAOK igra i ponajbolji je pojedinac naš Nikola Milardović uz opasnog Nizozemca Jesse Koopmana.
Mediterrani iz Barcelone je na razini treće španjolske momčadi (iza Barcelonete i Barcelone), a u prijelaznom ih je roku napustio solidni Srbin, Žarko Vasin (Montpellier).
Što se tiče Kotorana, oni su ostali ljetos bez Dušana Matkovića koji je potpisao za Barcelonu, ali se jesu pojačali za Filipa Gardaševića (Crvena zvezda) i Damira Crepulju. Iz Budve im je stigao Jakša Kosić
Honved je bez sumnje veliko klupko ime. Iz kojeg su ipak tijekom ljeta otišla dvojica bitnih igrača – Adam Decker i Balazs Sziranyi koji su završili igračku karijeru. Osim njega, iz Honveda su otišla još četvorica igrača dok su došla dvojica manje poznatih (Zsombor Ekler iz momčadi UVME, te Balazs Nyiri iz Ferencvarosa).

Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine plasirat će se u osminu finala.

Ždrijeb ostalih skupina:
Skupina A (Šabac) – Šabac, Solaris, Jadran (HN), Trieste, Pays d’Aix
Skupina B (Strasbourg) – Strasbourg, Savona, De Zaan, Partizan
Skupina C (Duisburg) – Duisburg, Barcelona, Palermo, Tourcoing
Skupina E (Szolnok) – Szolnok, Žaibas, C. zvezda, Montpellier
Skupina F (Bukurešt) – Steaua, BVSC, Ortigia, Vitoria Guimaraes, Valis