3 dana regionalnog nadmetanja

Domaćini turnira Premier lige

event 24.11.2022.

Neće dugo mirovati voda u našem bazenu, baš kao ni naši mladići. Nepunih 48 sati od pobjedom okončanog derbija 6. kola državnog prvenstva i uvjerljive pobjede nad Primorjem EB (15:8), slijede nam tri dana još većeg uzbuđenja.

Zagreb i HAVK Mladost su naime domaćini od petka do nedjelje, (25. – 27. studenoga) turnira Premier lige. Ukupno drugog po redu, nakon prijašnjeg koji je odigran početkom listopada i kada smo gostovali u Beogradu, te ondje odigrali dvije utakmice i ubilježili po jednu pobjedu odnosno poraz. Sada u našu ‘tvrđavu’ dolaze još tri hrvatske momčadi (Jadran, Mornar BS i Solaris), te dvije iz susjedne Srbije (Šabac i Novi Beograd).

Žapci će u naredna tri dana igrati protiv hrvatskih klubova, budući da smo na prijašnjem turniru igrali upravo protiv Šapca i Novog Beograda. Sigurno da će sa sportskog, vaterpolskog stajališta najzanimljiviji, najatraktivniji biti subotnji sraz splitskog Jadrana i Novog Beograda. Radi se ipak o vodećim sastavima Premier lige, kandidatima za krunu u ovom natjecanju i članovima Lige prvaka, ali…

Naša je pozornost, opet sasvim logično, usmjerena na utakmice protiv Mornara BS (petak, 18.30 sati), pa protiv Solarisa (subota, 18.30) i zaključno, kontra Jadrana (nedjelja, 11.30).

Utakmica s Mornarom BS je svojevrsna predigra skorašnjem susretu u Prvenstvu Hrvatske protiv iste momčadi, ali tada u Splitu (3. prosinca). Mornarevci imaju u Hrvatskoj ligi neslavan omjer 2-4, a u Premier ligi 1-1, a splitski sastav dolazi i oslabljen ili bez Duje Akrapa. To ne znači da ima mjesta opuštanju jer u proteklom su domaćem prvenstvenom kolu uspjeli malo i namučiti Jadran, dobivši prvu četvrtinu.

Subotnja utakmica protiv Solarisa je prvi susret sa Šibenčanima koji su nam i prošle sezone bili glavni konkurent za treće mjesto u Hrvatskoj. Oni su, baš kao i mi, značajno izmijenili sastav, što ne znači nužno i da su lošiji. Ipak, Žapci se nameću kao blagi favoriti i u ovom susretu.

Jedina utakmica uoči koje su nam ‘akcije’ slabije, bit će nedjeljni sraz sa splitskim Jadranom koji je ipak, ruku na srce, kvalitetniji, jači sastav sa širom i iskusnijom klupom. No, poznajući naše dečke, njihov borbeni duh i umješno vođenje trenera Bajića, imamo se razloga nadati dobrim vijestima ovog vikenda. Ono što dodatno podiže atmosferu i samopouzdanje u našem taboru su dvije stavke.

Prvo – svi su igrači spremni i zdravi.

Drugo – protiv Primorja EB je momčad iskazala zavidnu formu, odličnu obranu, ali i uigrani napad. Istina da je ovo što nam sada predstoji ‘razina više’, ali Mladost je klub koji se nikada, baš nikada ne može i ne smije podcijeniti.

Dođite na Savu i podržite Žapce u Premier ligi! 

Parovi i satnica utakmica

Petak, 25. studenoga:

ZAGREB (17.00) Jadran Split – Šabac, Arena Sport 1 

ZAGREB (18.30) Mornar BS – Mladost, Arena Sport 1

ZAGREB (20.00) Solaris – Novi Beograd, Arena Sport 1 

Subota, 26. studenoga:

ZAGREB (17.00) Mornar BS – Šabac; Arena Sport 2 

ZAGREB (18.30) Mladost – Solaris; Arena Sport 2

ZAGREB (20.00) Jadran Split – Novi Beograd; Arena Sport 2 

Nedjelja, 27. studenoga:

ZAGREB (10.00) Novi Beograd – Mornar BS; Arena Sport 1 

ZAGREB (11.30) Mladost – Jadran Split; Arena Sport 1

ZAGREB (13.00) Solaris – Šabac; Arena Sport 1

Poredak nakon prvog turnira (2 utakmice): Novi Beograd 6, Jug Adriatic osiguranje 6, Jadran Split 6, Radnički 6, Crvena zvezda 3, Jadran (HN) 3, Mornar BS 3, Mladost 3, Solaris 0, Partizan 0, Šabac 0 i Primorac 0.