Posjeti HAVK Mladost web-shop
Završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore

Doprvaci Hrvatske!

event 12.05.2024.

Upravo su to – doprvaci ili drugi u državi – sa srebrom oko vrata, naši mlađi juniori

Na završnom turniru ili Final Fouru Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore, a koje je u petak i subotu igran u zagrebačkom bazenu Svetice, Mladost je u finalu poražena od gradskog suparnika Medveščaka. Niti jedan poraz nije lagan i nitko se niti jednom veseli, ali ipak mrvicu je lakše kada je od sugrađana i kada je sa spoznajom da se dakle najbolji vaterpolo u Hrvatskoj u ovo uzrastu igra upravo u… Zagrebu!

U finalu je Medveščak pobijedio naše mladiće 12:7 (3:2, 1:1, 5:2, 3:2). Suparnik je realno bio bolji i stalno u vodstvu cijelu utakmicu, kao što su uostalom dobili ove sezone odreda baš sve utakmice. Stoga im valja sportski čestitati. Što se finala tiče, odluka je definitivno pala u trećoj četvrtini kada se prvi put Medveščak malo osjetnije odvojio (7:3, 9:4).

Neovisno porazu, našim mladićima i treneru Zoranu Bajiću sa stožerom čestitamo na vrlo, vrlo dobroj sezoni i zasluženo osvojenoj srebrnoj medalji.

Što se golova u finalu tiče, za Mladost su ih dali – Andrija Čolović 3, Matej Šorić 2, te po 1 Petar Erenda i Leo Radetić.