Posjeti HAVK Mladost web-shop
Tijesan poraz mladostaša u splitu

Dostojan oproštaj od polufinala

event 01.05.2024.

Mladost će 11. svibnja započeti seriju utakmica za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske protiv riječkog Primorja EB

Naime, u trećem susretu polufinala, tzv. majstorici, Jadran je u svojem bazenu u Splitu bio bolji i svladao naše mladiće 12:9 (5:2, 2:0, 0:3, 5:4).

Domaćin koji se očito solidno ‘opekao’ prošlog petka u našem bazenu uz Savu, shvatio je Mladost maksimalno ozbiljno od prve minute. Tako su se i postavili, nametnuli ritam, a pojedinačnom kvalitetom igrača kojima obiluju, na polovici utakmice su imali već dosta uvjerljivo vodstvo – 7:2.

No, momčad našeg trenera Vinceka iskazala je karakter. Nema odustajanja, predaja nije opcija, ma gdje se igrali i ma kako se suparnik zvao.

Takav odlučan stav, ali prije svega iskazana igra stigla je u obliku nagrade u trećoj četvrtini koju su mladostaši dobili netaknute mreže – 3:0! Žapci su tako stigli na samo dva gola zaostatka. 

Još je i početkom zadnje četvrtine bilo samo 2 razlike za suparnika (8:6), potencijalno ‘otvorena’ utakmica. Domaćin je ipak uspio ‘zatvoriti’ utakmicu u svoju korist. 

Strijelci za Mladost bili su – Maroje Gluhaić 2, Goran Solje 1, Jerko Penava 1, Eugen Koprčina 1, David Mijić 1, Luka Bajić 1, Branimir Herceg 1 i Toni Bušić 1. Vratar Eugen Sunara uknjižio je 8 obrana.