Posjeti HAVK Mladost web-shop
Poraz od Jadrana

Dostojan otpor lideru

event 11.02.2023.

Iznenađenja nije bilo. Ma koliko smo ga priželjkivali, ali potajice i bez javnog spominjanja. Jer doista, svladavanje jakog Jadrana, sudionika Lige prvaka bilo bi vrhunsko iznenađenje

To se nije dogodilo, ali niti naši momci nisu razočarali. Štoviše, igrom u prvoj polovici utakmice u kojoj se Jadran ‘krvavo’ namučio za svaki svoj gol, mladostaši su iskazali kvalitetu. Ne samo to, nego sjajnu obranu, pokretljivu, požrtvovnu, s puno bloka. Neprobojno za jadranaše početnih 13-14 minuta. Kvalitete dakle u mladostaškom sastavu sasvim sigurno ima, ali
činjenica je samo da ona nije ipak ni izdaleka toliko široka i raznovrsna kakva je u naših suparnika ovog petka uvečer uz Savu.

Prvu smo četvrtinu mi bili ti koji smo diktirali tempo, igru, kreiranje rezultata. Jadran je primoran na dostizanje našeg vodstva (1:9, 2:1 i 3:2). Prvih osam minuta su igrači trenera Bajića uostalom i riješili u svoju korist.
Prvo izjednačenje u drugoj četvrtini Jadran je ostvario tek iz napada u kojem su nam bili izvan igre (isključeni Maroje Gluhaić i Sandro Adeišvili). Čagalj je tada pogodio za 3:3. No, na prvo vodstvo renomiranog i jakog gosta moralo se pričekati do završnice praktički druge četvrtine. Dvije minute i 43 sekunde do kraja druge dionice je bilo na semaforu kada je Luka Bukić (s 4 pogotka najbolji strijelac, ali i najbolji igrač gostiju), pogodio za 4:3. Prvo vodstvo Jadrana. Ono je nešto kasnije preko centra Nikše Dobuda uvećano na 5:3, da bi ljevak David Mijić prvim od ukupno dva vrlo lijepa pogotka, smanjio na 5:4 za Jadran, tek 55 sekundi prije poluvremena. To je ujedno i bio rezultat nakon druge četvrtine.

Početak treće je odredio utakmicu odnosno pobjednika. Reprezentativac Rino Burić s igračem više na drugoj vratnici, pa Marino Čagalj i onda opet Luka Bukić, također s igračem više, uspjeli su u nepune tri minute igre u trećoj četvrtini odvesti svoju momčad do lagodnog im vodstva 8:4. Prednost koja je zapravo i jamčila pobjedu na kraju, prednost koju Jadran više nije ispuštao. Maksimalno bi se Žapci primaknuli na 3 gola zaostatka (kakav je i konačan rezultat – 9:12), a bilježimo i najveće vodstvo gostiju, 6:11 golom Marinića Kragića početkom zadnje četvrtine.

Sljedeću prvenstvenu utakmicu, mladostaši će odigrati u Rijeci, 4. ožujka protiv Primorja EB, što će ujedno biti susret 14. ili posljednjeg kola ligaškog dijela natjecanja ili prije doigravanja.